• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešić posjetio Jablanicu: Katastrofa za cijelu BiH, moguća međunarodna pomoć

Autor Dušan Volaš

Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara u stalnoj je komunikaciji sa nadležnim institucijama u FBiH, ali i u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji povodom prirodne nesreće i ukoliko bude potrebe biće pružena i međunarodna pomoć, rekao je Srni resorni ministar Nenad Nešić.

 Nenad Nešić Izvor: Ministarstvo bezbjednosti BiH

Nešić je naveo da ga je posebno ražalostio veliki broj žrtava, među kojima je, prema do sada dostupnim informacijama, mnogo djece i žena.

"Ovo je katastrofa i za opštinu Jablanica i za cijelu BiH", rekao je Nešić, koji je danas posjetio Jablanicu.

On je istakao da je situacija u Jablanici izuzetno teška, navodeći da je putni i željeznički saobraćaj u potpunosti prekinut, te da putna komunikacija prema Mostaru ne funkcioniše.

"I u narednom danima sigurno neće funkcionisati", naveo je Nešić.

On je rekao da ga je kontaktirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je poručio da je spreman da uputi sve što je potrebno Jablanici i svim ostalim ugroženim opštinama.

"Takođe, Civilna zaštita Republike Srpske je iz Nevesinja krenula u ispomoć kolegama iz Federalne uprave civilne zaštite, a predsjednik Srpske Milorad Dodik je uplatio po 50.000 KM za svaku od ugroženih opština", podsjetio je Nešić.

On je dodao da su na terenu brojne inžinjerijske jedinice, dok Oružane snage BiH pomažu u raščišćavanju, pa se očekuje da će vrlo brzo doći do normalizacije situacije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona je potvrdilo da je do sada smrtno stradalo 16 osoba, čime je ukupan broj poginulih povećan na 17.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona saopštila je ranije da je potvrđena smrt 14 osoba u poplavljenim područjima u Jablanici, te da je prijavljen veliki broj nestalih na jablaničkom i području Konjica.

Usljed obilne kiše, poplave su pogodile i Kiseljak, Fojnicu i Kreševo.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE