Društvo

Studentski centar u Banjaluci i dalje radi, zatvorene samo čitaonice

Autori mondo.ba Bojana Živanić

Smještajni kapaciteti kao i menze Studentskog centra „Nikola Tesla“ u Banjaluci će i dalje raditi, dok će zatvorene biti samo čitaonice koje se nalaze u paviljonima.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Vlada RS je juče izrekla vanrednu mjeru u kojoj je navedeno da s radom na 21 dan, počevši od danas, prestaju sve osnovne i srednje škole, kao i javne i privatne visokoškolske ustanove, a takođe su zabranjena i javna okupljanja.

Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra „Nikola Tesla“ Banjaluka kazao je za Mondo da centar za sada neće biti zatvoren, ali da je odlučeno da neće raditi čitaonice koje se nalaze u paviljonima.

„Za sada nećemo zatvarati Studentski centar, mada je mnogo studenata već otišlo iz paviljona kućama jer se ne izvodi nastava na fakultetima. U ovom trenutku funkcionišu i smještajni kapaciteti u centru, kao i menze, ali smo u konstantnom kontaktu i sa nadležnim ministarstvom i drugim službama, te ćemo na osnovu toga djelovati u narednom periodu“, istakao je Topić za Mondo.

Na osnovu odluke Vlade RS zastvorene su i studijske čitaonice u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske u Banjaluci.