• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema većih problema u prometu roba s Italijom

Autor mondo.ba

U Privrednoj komori Republike Srpske kažu u trgovinskoj razmjeni između RS i Italije za sada nema drastičnih promjena i većih problema i apeluju da se ne stvara panika neprovjerenim informacijama.

 Privredna komora RS promet sa Italijom Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/Smederevac

"Nema nikakvih većih poteškoća kada je u pitanju prevoz roba kroz Italiju, odnosno iz Italije u naš region, ali kamioni imaju preporuku da se ne zaustavljaju osim kada to nije neophodno. Ima malo problema na granici na ulasku u Hrvatsku zbog dodatnih kontrola i moguće da je zbog toga dođe do probijanja rokova," kaže portparol Privredne komore RS Vladimir Blagojević.

Možda će vas zanimati

On napominje da je situacija specifična jer se mijenja iz sata u sat, ali apeluje da se informacije provjere kako se ne bi paušalnim ocjenama i komentarima stvarala panika.

"Kontaktirao sam preduzeća koja posluju sa Italijom i za sada nema drastičnih promjena i nema većih problema u prometu roba sa tom zemljom,'' kaže Blagojević.

Italija je drugi po važnosti spoljnotrgovinski partner Republike Srpske, a obim robne razmjene sa Italijom je ukupno 1,3 milijarde KM. Od toga se 568 miliona odnosi na izvoz u Italiju, a 713 na uvoz.

Brojni mediji juče su objavili informaciju da su brojni kamioni iz RS (i BiH) blokirani u Italiji, ali u Privrednoj komori to demantuju. U ovoj zemlji je zbog situacije sa virisom korona proglašen karantin na cijeloj teritoriji.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE