Društvo

Komunalni policajci i inspektori će kažnjavati neodgovorne građane

Autor mondo.ba

Premijer Radovan Višković najavio je da će Vlada RS na današnjoj sjednici usvojiti uredbu sa zakonskom snagom prema kojoj će komunalni policajci i inspektori (Inspektorata RS), zajedno sa pripadnicima MUP-a RS moći izricati kaznene odredbe za neodgovorne građane.

Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Višković je dodao da će od sada, osim policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, i komunalna policija i inspektori moći kažnjavati sve one neodgovorne građane koji ne budu upotrebljavali zaštitnu opremu na javnim mjestima, kao i one koji se budu okupljali uprkos zabranama. 

"Onih 80 odsto građana koji se ponašaju odgovorno ne mogu biti kažnjeni i ne mogu trpiti neodgovornost pojedinaca. Naše sankcije će se odnositi samo na one neodgovrne. Sve su naše mjere na snazi i od naše discipline zavisi do kada će sve ovo i trajati", poručio je Višković. 

Predsjedik Vlade kaže da će nadležni vjerovatno biti prinuđeni preduzimati represivnije mjere ako se neodgovorno ponašanje nastavi.

''Ne bih volio da do toga dođe, ali cijeneći epidemiološku situaciju, možda ćemo biti prinuđeni. Mi smo ovih dana relaksirali neke mjere, a i tada smo rekli da ćemo pratiti epidemiološku situaciju. Ne bih volio da dođemo u situaciju da moramo vraćati ili pooštravati mjere. Neodgovornost pojedinaca može poništiti sve ovo dobro što smo do sada postigli'',  rekao Višković i izrazio bojazan da sada "plaćamo ceh vaskršnjih dešavanja."