• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković: Privrednicima će biti nadoknađen i period zabrane rada u maju

Autori mondo.ba Autori Bojana Živanić

Privrednici će biti obeštećeni za onaj period u mjesec maju u kojem im bude zabranjena djelatnost, kazao je predsjednik Vlade RS, Radovan Višković, govoreći o mjerama koje Vlada preduzima kako bi pomogla privrednicima koji trpe štete zbog zabrane rada.

 Višković pomoć privrednicima u maju Izvor: Vlada Republike Srpske

"Ono što je bilo ključno na današnjem sastanku je interesovanje preduzetnika, koji našim odlukama još nisu dobili saglasnost da otvore svoju djelatnost. To su prije svega frizeri, kozmetički saloni, ugostitelji.. Taj period koji budu pod zabranom rada u maju biće obeštećeni. Dakle, ukoliko neko bude pod zabranom rada do 11. maja, biće obeštećen za tih 11 dana maja, kao što smo radili i u martu. Cijeneći našu epidemiološku situaciju, nije isključeno da ćemo mi sva naša privredna udruženja, zanatlije, vratiti u puni kapacitet možda i do kraja maja. Njima će nadoknade biti isplaćene kao i u aprilu", pojasnio je Višković, nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima Zanatsko-preduzetničke komore, te poručio ovim preduzetnicima  da nemaju razloga da se brinu o svom statusu. 

Možda će vas zanimati

Višković je naveo da je Vlada RS za preko 10.000 privrednih subjekata izvršila uplatu poreza i doprinosa za mart, za šta je izdvojeno oko 14 miliona KM . 

"Naša molba je, da ukoliko je bilo ko u ovim našim mjerama iz bilo kojeg razloga zaobiđen ili izostavljen, mi smo spremni kao Vlada RS da sve te greške ispravimo, tako da svi kako je odlukama bilo predviđeno budu ispoštovani", apelovao je Višković. 

Dodao je da, kada je u pitanju podnošenje prijava za pomoć vlade za april, rok je prvobitno bio 4. maj, ali je zbog prvomajskih praznika pomjeren za 10. maj. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE