Politika

Selak: Ne pregovaramo sa opozicijom, hoćemo da ostanemo u koaliciji sa SNSD

Autor Bojana Ninković

Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak rekao je danas da je neistina da ova stranka razgovara sa opozicijom u Banjaluci i izrazio je spremnost da nastavi razgovor sa SNSD.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Selak je rekao da SPS odbacuje bilo kakvu mogućnost za saradnju sa PDP, SDS ili bilo kojim opozicionim subjektom.

''Ubijeđen sam da će presjednik Dodik još danas kada čuje pravu istinu promijeniti svoj stav," rekao je Selak.

"Svjesni smo manipulacije i pokušaja pojedinaca da zbog svog nerada SPS predstave kao izdajnike. Ne vidimo problem u koaliciji sve dok ona bude radila u interesu Republike Srpske," istakao je Selak.

Kaže da je činjenica da "SPS nije potpisao nikakav sporazum ni sa Ujedinjenom Srpskom niti sa Socijalističkom partijom, nego sa SNSD." Podsjećamo, pomenute partije (US i SP) su juče izrazile mišljenje da SPS-u nije mjesto u koaliciji za banjalučku skupštinu.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Predsjedništvo SPS usvojilo je danas i zaključke u kojima se navodi da ''odbacuju špekulacije i neistine koje se tiču razgovora i formiranja političkih saveza sa političkim subjektima koji čine opoziciju na republičkom i lokalnom nivou u gradu Banjaluci, te izražava spremnost da se nastave razgovori sa SNSD o formiranju vlasti, kako u Banjaluci, tako i u drugim lokalnim zajednicama.''

SPS će uputiti pismo SNSD-u radi održavanja zajedničkog sastanka.

Selak je dodao da nije obaviješten o jučerašnjoj smjeni sa mjesta direktora KPZ Tunjice u Banjaluci.