• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština Grada Banjaluka: Ko će u odborničke klupe?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Iako još nisu objavljeni konačni rezultati izbora za Skupštinu Grada Banjaluka već se mogu napraviti projekcije ko će sjediti u odborničkim klupama.

 Rezultati izbora za Skupštinu grada Banjaluka odbornici Izvor: Grad Banjaluka/ Aleksandar Čavić

Prema dosadašnjim preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije BiH (CIK), SNSD će imati devet odborničkih mandata u Skupštini grada, PDP, za sada, sedam, SPS i Ujedinjena Srpska imaće tri odbornika, DNS, SP i DEMOS po dva, SDS i Narodni pokret "Banjaluka zove" po jednog.

Odbornički mandat iz reda nacionalnih manjina osvojio je Saša Čudić.

Povezano

SNSD bi prema sadašnjim rezultatima u Skupštini grada trebalo da predstavljaju nosilac odborničke liste Srđan Amidžić (dosadašnji zamjenik gradonačelnika Banjaluke), direktorica Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović, direktor Studentskog doma "Nikola Tesla" Dragoslav Topić, direktor "Vodovoda" Zoran Popović, direktor ''Beme'' Marinko Umičević, Mišo Kovačević, Nenad Grbić i Snežana Kutlešić-Stević. U odborničke klupe bi trebao i Mladen Ilić.

Sa liste PDP odbornički mandat je osvojila nosilac liste Jelena Trivić, koja je i poslanik u NSRS pa se pretpostavlja da će svoj mandat prepustiti. Odbornički posao trebalo da nastavi raditi Jovo Savanović, a pridružiće mu se predsjednik omladine PDP Ivan Begić, generalni sekretar stranke Milko Grmuša, Dijana Ješić, Krsto Golijanin i Smiljana Moravac-Babić.

Sa liste US u skupštinske klupe će vjerovatno Neven Stanić (dosadašnji načelnik Odjeljenja za kulturu), Dragana Vukliš i Vladimir Mirošljević.

Sa liste SPS najviše glasova osvojio je predsjednik i poslanik stranke u Narodnoj skupštini Goran Selak, te Saša Kondić i Milan Milaković (potpredsjednik gradske skupštine).

Borivoj Obradović, predsjednik GO DNS u Banjaluci osvojio je najviše glasova na listi te stranke. Društo će mu praviti Bojan Pećanac.

Slobodan Stanarević, predsjednik Gradskog odbora Demosa (dosadašnji načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje) u Banjaluci takođe je osvojio najviše glasova, a odbornik Demosa trebalo bi da bude i Đuro Čubrilović, sin Nedeljka Čubrilovića predsjednika Demosa i Narodne skupštine RS.

Odbornik SDS će biti dosadašnji odbornik te stranke Aleksandar Petković, a jedno mjesto osvojio je Narodni pokret ''Banjaluka zove'' u ime kojeg bi odbornički posao trebalo da obavlja Saša Lazić, koji je takođe već bio odbornik u Skupštini grada.

Ukupno, prema ovim rezultatima u gradskoj skupštini trebalo bi da sjedi osam odbornika iz prošlog saziva i 23 nova. 

U slučaju da neko sa stranačke liste iz bilo kog razloga odustane od odborničkog mjesta koje je osvojio po broju glasova, umjesto njega u odborničke klupe ulazi prvi sljedeći koji je ostao ''ispod crte" na listi stranke.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE