• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se SPS: Nismo pročitali sporazum, čekamo konačne rezultate izbora

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Iz SPS je saopšteno da ni rukovodstvo ni Gradski odbor SPS nisu bili u prilici da pročitaju, ni da potpišu koalicioni sporazum za banjalučku skupštinu i da namjeravaju da sačekaju konačne rezultate izbora prije eventualnog potpisivanja.

 Socijalisi SPS Goran Selak koalicija sa Dodikom Izvor: SPS

"SPS je čvrsto opredijeljen da Banjaluka nastavi rast i razvoj i da ide naprijed. Što se tiče novog koalicionog sporazuma, SPS ne vidi nikakvu prepreku potpisivanju novog koalicionog sporazuma sa koalicionim partnerima, s tim da ni rukovodstvo ni Gradski odbor SPS nisu bili u prilici ni da pročitaju ni da potpišu pomenuti sporazum," piše u saopštenju SPS, koji je potpisala Andrea Dorić, generalni sekretar stranke.

U SPS kažu da se ''ne bave kalkulacijama'' nego namjeravaju da sačekaju zvanične rezultate Lokalnih izbora, a da to tada apeluju na ostale političke subjekte da se uzdrže od "bespotrebnih nervoznih i ishitrenih postupaka i izjava, te da energiju usmjere u analizu svojih rezultata i rada svojih izbornih štabova."

"Socijalistička partija Srpske, kao najmlađa partija u RS postigla je odličan rezultat na Lokalnim izborima, gdje po nezvaničnim rezultatima imamo 45 odbornika i preko 30.000 glasova. U Banjaluci, naša partija je
potpisnik Vidovdanske koalicije, gdje smo druga partija u Vidovdanskoj koaliciji po rezultatu, što je za osam mjeseci postojanja fantastičan rezultat i uspjeh kojim se ponosimo," navodi se u saopštenju.

Lider SNSD Milorad Dodik rekao je danas ranije da je potpisan koalicioni sporazum za Banjaluku između SNSD, Ujedinjene Srpske, Demosa, Gradskog odbora DNS i SP.

"Ovaj koalicioni sporazum nije potpisala SPS Gorana Selaka. Ako ne potpišu u roku 24 sata svi njihovi kadrovi biće izbačeni, i sa republičkog nivoa. Tražili smo da potpišu, nisu. Rekao je Selak da je spreman. Poslali smo ljude, čekali sat vremena i nije potpisao. Ako većina koalicije bude da se još sačeka, sačekaćemo. Ko nije bio dio skupštinske većine u gradu, neće biti ni u Vladi," rekao je Dodik.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE