Politika

Oglasili se iz banjalučkog PDP-a: Đajićevi navodi nikako ne stoje

Autor Siniša Stanić

Iz Gradskog odbora PDP-a Banjaluka oglasili su se povodom ranije danas iznijetih navoda Privremenog predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlade Đajića

Direktor Kliničkog centra RS Vlado Đajić
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

"Da sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije nije održana i da nisu doneseni konkretni zaključci, možda bi, izuzimajući niz neistina koje je izrekao, opaske predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Vlade Đajića bile na mjestu. Međutim, nakon održane sjednice na kojoj su donesene nove mjere u cilju zaštite građana, a koju je vodio gradonačelnik u svojstvu komandanta štaba, Đajićevi navodi nikako ne stoje", rekao je potpredsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka i šef Kluba odbornika u Skupštini grada Dragan Milanović.

Možda će vas zanimati

Milanović kaže da je PDP davno upozoravao na potrebu za uštedama za zdravstveni sektor:

"Neću se osvrtati na afere koje su finansijski oštetile ovaj sektor tokom prethodnih petnaest godina vladavine SNSD-a na republičkom nivou, a da se nije razmišljalo o posljedicama i eventualnim vanrednim situacijama. Dovoljno je da podsjetim da smo prije godinu dana molili dr Đajića, kao direktora UKC, da se odustane od izgradnje garaže od 35 miliona KM i novac preusmjeri u potrebna medicinska sredstva za liječenje pacijenata. U tom slučaju manja bi bila potreba za izdvajanjima iz ionako opustošenog gradskog budžeta, što najavljuju, a bez preciziranja sa koje stavke će biti skinuto 10 miliona KM o kojima govori. Nažalost, ni apeli, ali ni pandemija ga nije spriječila u sprovođenju, u ovom momentu izuzetno suvišne, investicije izgradnje garaže", kaže Milanović.

On ističe da osnovni cilj svih na javnim funkcijama treba da bude borba izlazak iz pandemije sa što manje posljedica, a ne bespotreba politička prepucavanja:

"Zabrinuti smo zbog povećanja broja zaraženih i apelujemo na sve da preduzmu mjere maksimalnog opreza. Uvjeren sam da će se Grad Banjaluka najodgovornije odnositi prema novonastaloj situaciji", zaključio je Milanović.

(Mondo)