• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Situacija nikad ozbiljnija, a gradonačelnik na Kopaoniku"

Autor Siniša Stanić

Privremeni predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka Vlado Đajić upozorio je danas da je epidemiološka situacija u Banjaluci nikada gora, te da će grad morati da učestvuje u finasiranju troškova liječenja građana.

 "Situacija nikad ozbiljnija, a gradonačelnik na Kopaoniku" Izvor: Vlada RS

Đajić je upozorio da sve više obolijevaju mladi, da se klinička slika brzo razvija od normalne do kiseoničke potpore, te naveo da su u ovom trenutku 64 pacijenta u prijemnoj ambulanti Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Srpske, a da je hospitalizovano oko 350 pacijenata.

"Od toga je dvije trećine sa teškom kliničkom slikom, dok je više od 30 pacijenata na respiratoru, a više od 100 na kiseoničkoj terapiji", rekao je Đajić na konferenciji za novinare.

Možda će vas zanimati

On je ponovio da je situacija teška, te da je o tome zajedno sa direktorom Doma zdravlja u Banjaluci Nevenom Todorović obavijestio odbornike SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

"Zahvaljujući trudu medicinskih radnika, finansijskoj podršci rukovodstva Republike Srpske i na vrijeme predloženim epidemiološkim mjerama zdravstveni sistem smo podigli na najviši nivo", rekao je Đajić.

On je naveo da je zbog različite epidemiološke situacije u lokalnim zajednicama Republički štab za vanredne situacije donio odluku da gradske i opštinske vlasti dalje donose mjere u odnosu na broj oboljelih u njihovim lokalnim zajednicama.

"Dok drugi načelnici i gradonačelnici sa zdravstvenim radnicima i svojim službama donose mjere i brinu o stanovništvu, imamo situaciju da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković otišao na Kopaonik, gdje uživa, druži se i skija, te drži neka predavanja", rekao je Đajić.

On je naglasio da ono što vrijeđa zdravstvene radnike, ali i ozbiljne stanovnike Banjaluke, jeste i to da je on i u januaru "bančio" na Jahorini, dok zdravstveni radnici nisu imali ni slobodnog vikenda ni dana odmora.

Đajić je upozorio i da su troškovi pandemije veliki, te da je na današnjem sastanku bilo riječi i o usvajanju gradskog budžeta Banjaluke.

"Grad će morati da učestvuje u finansiranju troškova pandemije, a u predloženom budžetu nismo vidjeli stavku koja se odnosi na to ukoliko se naši građani budu morali liječiti u dvoranama, halama i ako budemo morali povećavati kapacitete, te primati nove radnike i kupovati lijekove", ukazao je Đajić.

On je ocijenio da će u gradskom budžetu morati biti izdvojeno najmanje 10 miliona KM za pomoć za liječenje građana u toku pandemije virusa korona.

(Srna, Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kol

Alo ljudino malo vise o medicini a ne o politici ili se vrati u Branesce poltron jedan,ne branim nikog ako je istina da ima toliko zarazenih jedan mijesec po200 koliko kazes a drugi vec 50 to je manipulacija.I trazi krivce u bogatasima pripadas istim sramoto koji bdiju na Jahorini a ne mi smrtnici god dana nismo makeli.Dijetetovo ni rodjenje a bogami ni rodjendan necu moci proslaviti zbog vas burzuja i mjera vasih

Xy

Dosta vise politike! Da je normalno ti bi bio na prvoj liniji lijecenja. Stavili ste mlade neiskusne doktore u prijemne ambulante Civid bolnice i pametujete iz svojih kancelarija.

Gradi

Stanivuković je kao opozicionar odličan. Ima vremena na pretek kao i novca za bilo koju akciju. Iškolovali su ga da zna politički manipulativno spinovati. Ali gradonačelnik Radojičić je 20 puta bolji, pa čovjek nije mogao nabrojati koje sve projekte je tokom dana realizovao. Ovaj i dalje glumi opoziciju, samo kritikuje, ništa živo ne radi

Rodman1986

Ne branim Draška, nikad nisam glasao za njegovu opciju i tu stranu, oduvijek sam glasao za ove koji su na vlasti i prije nego su postali vlast, ali Đajiću nemoj preko ove teme da se baviš političarenjem, ljigavo je.

Mili

@Rodman1986 Stanivuković fan, ne možeš ga tako braniti jer je on kao opozicionar bukvalno svaku ljudsku nevolju politizovao počev od stradanja onog momka i mitinga na trgu, pa svaka saobraćajka, pa pandemija, suša, požar, poplava, svaka ljudska nevolja tu je on sa kamorom BN da malo začini

MONDO REPORTAŽE