Gradonačelnik Banjaluke zahtjeva smjenu Đajića

Gradski odbor SNSD-a: Stanivukovićevi pokušaji prikupljanja jeftinih političkih poena prevršili svaku mjeru

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić odgovorno i profesionalno radi, dok opozicija zahtjevom za njegovom smjenom i koristeći nečiju tragediju prikuplja jefitne političke, saopšteno je danas iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

"Klubu odbornika PDP-a i gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću poručujemo da su pokušaji prikupljanja jeftinih političkih poena u ovoj situaciji prevršili svaku mjeru. Nemili događaj u UKC-u dovoljno je potresao porodicu nastradale, kao i sve zaposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi", navode u SNSD-u, reagujući na zahtjev Kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka o smjeni Đajića.

Opoziciji, kako se navodi, nije bila dovoljna izmišljena afera "kiseonik" , koja je potresla svakog građanina Srpske, ali nije urodila plodom, pa su posegnuli za najjeftinijim političkim poenom, u ovom slučaju koristeći nečiju tragediju.

"Stanivuković je prije dva dana tražio ostavku Đajića, ali nije naišao na podršku naroda na protestima koji predstavljaju fijasko svih opoziconih partija i njihovih lidera. Đajić je položio hipokratovu zakletvu, dok Stanivuković zakletvu polaže stranim službama", zaključuje se u saopšenju.