• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog samoubistva u UKC: PDP poziva Đajića da podnese ostavku, DNS traži reakciju

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Partija demokratskog progresa zatražila je danas od nadležnog ministarstva da smijeni direktora UKC RS zbog Vlade Đajića.

 Zbog samoubistva u UKC: PDP poziva Đajića da podnese ostavku, DNS traži reakciju Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Ukoliko direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić nema dovoljno svijesti i savjesti da sam podnese ostavku na tu poziciju, tražimo od nadležnih momentalnu smjenu. Alarm da nešto nije u redu u funkcionisanju te ustanove već odavno zvoni, ali već šesto samoubistvo na UKC u prethodnih nekoliko mjeseci je tačka preko koje se ne smije preći," poručili su iz Kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

Oni podsjećaju da je nakon jednog od prethodnih tragičnih događaja obećano da će zgrada UKC-a biti obezbijeđena, tako da se ovakve stvari ne mogu ponavljati.

"Ovo nije jedini razlog za smjenu Đajića, mi tražimo takvu odluku i zbog afere kiseonik i drugih slučajeva afera koje potresaju Republiku Srpsku? Međutim, s razlogom se pitamo šta se dešava da se svakog mjeseca jedan pacijent odluči na ovakav korak, u kakvim uslovima pacijenti borave, šta je urađeno da se ovakve stvari ne dešavaju? Podsjetićemo da je direktor UKC-a lično obećao da će će biti obezbijeđene mjere da se ovakve stvari ne ponavljaju. Danas, ali i prije samo desetak dana kada se desio još jedan slučaj samoubistva, očigledno je da to nije učinjeno. Sve ovo jednostavno nije normalno i ljudi su s razlogom prestrašeni, pitajući se šta se dešava na Univerzitetsko-kliničkom centru. Smjena neodgovornog i nesposobnog menadžmenta je očigledno hitno potrebna da bi se spasili životi," poručuju iz Kluba odbornika PDP-a.

DNS: Da li se obraća pažnja na psihočko stanje pacijenata?

Iz DNS su saopšteili de ne mogu, "a da se ne zapitaju da li se obraća pažnja na psihičko stanje pacijenata, da li su zadužene stručne osobe da ga prate i pravovremeno reaguju kako bi se ova samoubistva spriječila ili je sve prepušteno stihiji"

"Apelujemo na rukovodstvo UKC da reaguje danas jer je i zakonska i božija obaveza da spasimo svaki ljudski život koji možemo, a mnogim ljudima sa samoubilačkim mislima je dovoljna i topla ljudska riječ da odustanu," kažu u DNS.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE