Politika

Dodik pričao s Čovićem usred pres konferencije: "Hej Dragane, gdje si, kako si, jesi živ?" (VIDEO)

Autor Željko Svitlica

Milorad Dodik nakratko je prekinuo današnju konferenciju za medije nakon izbora u GO SNSD u Banjaluci jer ga nazvao lider HDZ-a Dragan Čović odmah nakon završetka pregovora o izbornom zakonu koji su iz pomoć međunarodnih medijatora održani u Neumu.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

''Hej Dragane, gdje si, kako si, Mile je....Jesi živ?", pitao je Dodik Čovića i dodao da mu je žao što nije s njim da popiju rakiju.

Dodik je kasnije prokomentarisao da za ukupne odnose u BiH nije dobro što su propali pregovori stranaka iz Federacije BiH o izmjenama Izbornog zakona BiH pod medijacijom međunarodne zajednice.

Dodik priča na telefon sa Čovićem
Izvor: Youtube/Insider.in

Dodik je naveo da ono što je mogao da čuje od lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića ukazuje da gotovo nije bilo nikakvog pomaka, približavanja i da je opšti utisak da politički predstavnici muslimana nisu htjeli dogovor.

"Oni, po njima, imaju dobru varijantu da ponovo izaberu /Željka/ Komšića i u tom pogledu zadaju definitivni politički udarac Hrvatima kao konstitutivnom narodu na ovim prostorima. Ja mislim da to nije dobro", rekao je Dodik novinarima u Banjalucima.

Na današnjoj sjednici SNSD-a, Vlado Đajić je izabran za predsjednika Gradskog odbora u Banjaluci, a za potpredsjednike Željka Cvijanović i Srđan Amidžić.

Planirano je da se Dragan Čović obrati poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske na sjednici u utorak.