Politika

Stanivuković i Trivićeva pozvali građane na protest u Prijedoru (VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

Jelena Trivić, kandidat za predsjednika Republike Srpske za predstojeće izbore i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavili su protest sutra u 18 časova na malom gradskom trgu u Prijedoru, zbog prodaje rudnika Ljubija.

Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Trivićeva kaže da je naziv sutrašnjeg okupljanja "odbrana Ljubije" i namjera je "suprotstavljanje prodaji resursa vrijednog milijardu maraka".

"Bez obzira na informacije koje su se pojavile, skup će se održati. Pozivam sve građane Prijedora i okoline koji se protive krčmljenju Republike Srpske da prisustvuju", poručila je ona.

Stanivuković napominje da opozicija ne vjeruje da do prodaje preduzeća RŽR Ljubija neće doći. 

„Rekli su da će odustati, ali je to njihov lažni odgovor na našu čvrstu borbu koju smo započeli u Alumini a nastavljamo sutra u Prijedoru. Republika Srpska je u problemima na koje moramo da damo naš najbolji odgovor", rekao je Stanivuković.

Podsjećamo, danas je Vlada Republike Srpske zadužila Investiciono-razvojnu banku (IRB) RS da uputi zahtjev Upravnom odboru Rudnika željezne rude RŽR Ljubija da sazove vanrednu sjednicu Skupštine akcionara radi poništenja dvije odluke o dokapitalizaciji ovog državnog preduzeća.

(MONDO)