• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog protesta u Zvorniku: Opet priča o opoziciji koju "instruišu iz inostranstva"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U Zvorniku je sinoć održan protest pod nazivom "Odbrana Alumine", koji su organizovali SDS, PDP i predstavnici Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića. Špirić optužuje opoziciju da su instruisani iz inostranstva.

 IMG-e79bf3b4f76318b09aea98570492b5f1-V.jpg Izvor: SDS

Na skupu u Zvorniku je nekoliko hiljada građana iskazalo nezadovoljstvo odlukama Vlade Republike Srpske o prodaji potraživanja "Alumine".

Za opoziciju je sporna i sumnjiva prodaja potraživanja Vlade RS u "Alumini" kompaniji "Pavgord", kao i u rudnika Ljubija u Prijedoru.

Narodni poslanik Jelena Trivić poručila je da Alumina nije ničije privatno vlasništvo, te da je dužnost svih građana da zaustavi pokušaje da se ona otme, a slične poruke su imali i ostali opozicionari koji su govorili na skupu: Mirko Šarović (predsjednik SDS-a), Branislav Borenović (predsjednik PDP-a), Nebojša Vukanović...

Ovom, kako je nazvan narodnom skupu, prethodilo je više okupljanja radnika, koji smatraju da je štetna odluka Vlade i da će to dovesti do gubitka radnih mjesta i kolapsa i Zvornika i cijele regije

Špirić: Dobili zadatak 

Zanimljivo je da su pojedini funkcioneri SNSD-a iskoristili ovaj protest da optuže opoziciju "starim optužbama" da pokušavaju na ulici da destabilišu vlast.

U tome se za sada izdvaja potpredsjednik SNSD Nikola Špirić koji je komentarišući protest izjavio da su lideri opozicije u Republici Srpskoj "dobili zadatak od međunarodnih instruktora i političkog Sarajeva da oprobaju koncept građanskog bunta, što je prvi korak ustavnog preuređenja BiH kao građanske države nakon izbora".

"Na to sve češće upozoravaju međunarodni analitičari, a zapravo oni /opozicija/ kriju da su za to dobili obećanja i finansijsko pokriće za kampanju, što njihovu borbu za prava radnika i prava Republike Srpske čini smješnim i tragikomičnim", rekao je Špirić, prenosi Srna.

Špirić je naveo da politička predstava u Zvorniku, u kojoj lideri opozicije traže podršku za sebe na izborima, a ne radnicima "Alumine", zapravo govori "o krajnjem beščaću i licemjerstrvu".

"Pitanje na koje nisu odgovorili je koliko imaju radnog staža u realnom sektoru, pošto postoje preduzeća iz tog sektora u kojima su radili gospođa (Jelena) Trivić, (Igor) Crnadak, (Branislav) Borenović i ostali? Da li su kojim slučajem preživjela one firme kojima je nekada rukovodio Mirko Šarović?", upitao je Špirić.

Prema njegovim riječima, takva preduzeće ne postoje, a radni staž opozicionih lidera je gotovo 100 odsto vezan za institucije Republike Srpske, koje uglavnom napadaju i bagatelišu.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE