• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pavgord" uvjerava da radnici neće biti ugroženi: "Ne nasjedajte na političke spletke"

Autor Nikolina Damjanić

Nijedan radnik i nijedno radno mjesto u Fabrici glinice "Birač" a.d. neće biti ugroženo, a sva radnička prava sigurno će biti zadržana, saopšteno je iz Kompanije "Pavgord".

 Pavgord o radnicima fabrike Birač Izvor: Srna/Milorad Gutalj

"Naš cilj nije da bilo koga ostavimo bez posla niti da mu nanesemo štetu, naprotiv. Zajedno sa upravom 'Alumine' stvorićemo uslove za nova zapošljavanja i nova radna mjesta prije svega, građana regije Birča", naglašava se u saopštenju iz "Pavgorda" povodom netačnih i zlonamjernih informacija koje su se pojavile u javnosti nakon prodaje/otkupa potraživanja republičkih institucija u stečajnom postupku nad Fabrikom glinice "Birač".

U saopštenju je pojašnjeno da je Vlada Republike Srpske, upravo prihvatanjem ponude Kompanije "Pavgord", između ostalog, omogućila povezivanje radnog staža radnicima "Alumine".

"Apelujemo na radnike, ali i na javnost Republike Srpske da ne nasjedaju na političke spletke i poluinformacije koje plasiraju pojedinci, ali i pojedine političke opcije. Takođe, pozivamo sve one koji imaju dobru namjeri da zajedno podignemo na još veći nivo i 'Aluminu' i njen rad, jer smo svi svjesni značaja ovog preduzeća", ističe se u saopštenju.

Iz Kompanije "Pavgord" navode da će dati maksimalan doprinos svakoj budućoj saradnji sa novim partnerima koje očekuju kako iz regiona, tako i sa svjetski priznatim i poznatim imenima.

Vlada Republike Srpske donijela je odluku da za 43 miliona KM proda potraživanja institucija Srpske od Fabrike glinice "Birač" u stečaju preduzeću iz Foče "Pavgord", a rok za plaćanje je 12. septembar.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE