Politika

Naredba iz CIK-a: Ponovno brojanje glasova sa nekoliko biračkih mjesta u Foči

Autor Dušan Volaš

Opštinska izborna komisija (OIK) u Foči, nakon što je dobila naredbu Centralne izborne komisije BiH, sutra će ponovo brojati glasove sa pojedinih biračkih mjesta na kojima su birački odbori napravili greške prilikom popunjavanja obrazaca.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

OIK će obavijestiti sve političke subjekte o ponovnom brojanju da bi poslali svoje posmatrače, a posebnim rješenjem imenovaće birački odbor koji će izvršiti brojanje, rekao je Srni predsjednik OIK-a Vide Vuković.

Za nivo Parlamentarne skupštine BiH ponovo će se brojati glasovi sa biračkog mjesta Miljevina, na kojem su pravo glasa iskoristila 532 birača, a za nivo predsjednika Republike Srpske sa biračkog mjesta Obilićevo, gdje je glasalo 518 birača.

Za nivo Narodne skupštine Republike Srpske brojaće se glasački listići sa pet biračkih mjesta, a to su Prijeđel, Miljevina, Dušanovo 1A, Dušanovo 1B, Dušanovo 2, na kojima je glasao 1.691 građanin.

Za biračko mjesto Velenići izvršiće se samo otvaranje vreća, bez ponovnog prebrojavanja glasova.

Na 35 redovnih biračkih mjesta u Foči glasalo je 9.848 od 16.441 upisanih birača, odnosno 59,9 odsto.

Za izbor srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske u Foči najviše glasova dobili su kandidati SNSD-a Željka Cvijanović i Milorad Dodik.

Za Parlamentarnu skupštinu BiH, SNSD je u Foči dobio 44,33 odsto glasova, ispred SDS-a koji ima 29,23 odsto, dok u trci za Narodnu skupštinu Republike Srpske trenutno SNSD ima 31,45 odsto, a SDS 27,62 odsto glasova.

Tagovi