• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik i Cvijanovićeva u emisiji Specijal: Mi nismo oni koji se šale (VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

Aktuelna predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostovali su večeras u specijalnoj emisiji na RTRS-u, nakon što su sinoć oboje proglasili pobjedu ispred SNSD-a u kandidaturama na ovogodišnjim izborima.

 Dodik i Cvijanovićeva nakon izbora Izvor: RTRS

Dodik je rekao da je "SNSD postigao zavidne rezultate na Opštim izborima, ali to nisu konačni rezultati"  i da se nadaju da će te brojke i povećati.

“Podaci CIK-a se podudaraju da našim podacima i zasnivaju se na zapisnicima sa glasačkih mjesta koji su potpisani. Mi smo se opredijelili da objavljujemo samo one zapisnike koji su popunjeni”, istakao je Dodik za RTRS.

Kaže da je CIK naredio da se prvo broje glasovi za Parlamentarnu skupštinu BiH, a tek onda za predsjednika Srpske.

“Tako da su rezultati kasnili, a bilo je i nevažećih listića. Na kraju, to je bio trenutak kada smo proglasili pobjedu na izborima”, istakao je Dodik.

Naglasio je da izbori nisu zabava, već obaveza.

“Mi nismo oni koji se šale. Održali smo 137 mitinga, preko 270.000 ljudi bilo je na njima. Naša kampanja je bila pozitivna, nije bila usmjerena na trač. S druge strane jedini program opozicije bila je mržnja prema Miloradu Dodiku. A izbori se ne dobijaju mržnjom, već ozbiljnim radom”, poručio je Dodik.

Naglasio je da je za Republiku Srpsku najvažnije mjesto predsjednika Srpske, uz uvažavanje svih ostalih funkcija.

"Tako sam se ponašao i u Sarajevu. Član Predsjedništva BiH je kadar iz Republike Srpske, i to je samo jedna u nizu funkcija. BiH ne bira ni jedan svoj organ, svi ti organi se sastavljaju iz Republike Srpske i FBiH. Isto tako i Savjet ministara. BiH ga ne bira", kaže Dodik u emisiji Specijal.

Dodik i Cvijanovićeva nakon izbora
Izvor: RTRS

Istakao je da je Banjaluka najveći grad, koji voli, ali kaže on, nije dovoljno pobijediti samo u Banjaluci da bi bili ukupni pobjednici izbora.

“PDP je pratio samo svog kandidata, a SDS samo svoga”, dodao je on.

Cvojanovićeva je istakla da su pokazali poštovanje prema građanima načinom na koji su saopštavali rezultate jučerašnjih izbora.

"Djeluje mi da je sve ovo bio i unaprijed predviđen scenario. Svaka politika i svaka politička partija odgovora za svoje ponašanje", navela je ona.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE