• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratnici u NSRS: Govedarica i Mihajilica ponovo u skupštinskim klupama

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Po dostupnim rezultatima pojedinačnih i stranačkih glasova za Narodnu skupštinu Republike Srpske, na sjednicama novog saziva ćemo opet vidjeti pojedine narodne poslanike kojima neće faliti iskustva.

 Govedarica i Mihajilica ponovo u NSRS Izvor: mondo.ba

Bivši poslanik, nekadašnji lider Srpske demokratske stranke i kandidat za predsjednika Republike Srpske na izborima 2018. godine Vukota Govedarica, vraća se u Narodnu skupštinu.

Govedarica je u Izbornoj jedinici 9 (za sada) osvojio 4.650 glasova što je peti najbolji rezultat u SDS. Prema do sada prebrojanim glasovima SDS bi u NSRS trebalo da ima 13 poslanika, a u Izbornoj jedinici 9 drugi je po snazi za osvojenih preko devet hiljada glasova.

Govedarica je u više saziva bio poslanik Narodne skupštine, a 2018. godine kandidat opozicije za predsjednika Republike Srpske. Izgubio je od Milorada Dodika. Bio je predsjednik SDS-a od 2016. do 2018. godine.

Milanko Mihajilica je osvojio najviše glasova (za sada 1.567) na listi PDP u Izbornoj jedinici 1, koja daje 7 poslanika.

PDP je za sada po broju glasova četvrti na rang listi stranaka iz ove izborne jedinice, pa će bivši poslanik i bivši predsjednik nekadašnje Srpske radikalne stranke Republike Srpske opet u Narodnu skupštinu.

PDP bi po do sada prebrojanim glasovima mogao imati 7-8 poslanika, računajući i one koji ulaze preko kompenzacionih listi.

Mihajilica je u više navrata bio poslanik u NSRS, sve do izbora 2018. godine. SRS RS i PDP su se integrisali u jednu stranku 2019. godine.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

..

Jel Govedarica položio za B kategoriju ?

MONDO REPORTAŽE