Politika

Završeno obilježavanje krsne slave MUP-a RS: Za kraj koncert Policijskog orkestra

Autor Dušan Volaš

Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske održao je večeras u Banjaluci koncert u čast krsne slave MUP-a - Svetog arhanđela Mihaila.

Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Načelnik Policijskog orkestra Jelena Atlagić izjavila je Srni da je večerašnji koncert u Banskom dvoru prilika da se, ne samo obilježi slava MUP-a, nego i da se počaste građani i policija Srpske.

"Policijski orkestar obilazi sve gradove u Republici Srpskoj, ali i šire. Orkestar je zamišljen kao protokolarni, za potrebe MUP-a, ali jednako tako i za potrebe Vlade i Palate predsjednika Srpske", navela je Atlagićeva.

Ona je podsjetila da je Policijski orkestar imao priliku i da svira na inauguraciji za novoizabranog predsjednika Republike Srpske, kao i na polaganju vijenaca za značajnije datume u istoriji srpskog naroda.

Koncertu Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske prisustvovao je predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, kao i veliki broj građana Republike Srpske.

MUP Srpske obilježio je danas krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila.

Otvorene su i nove prostorije Policijske akademije u Centru za obuku MUP-a u Zalužanima, i to nastavna zgrada i internat sa amfiteatrom.

SRNA

Tagovi