• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvaničnici čestitali krsnu slavu MUP-a: Srpska ponosna na jaku i profesionalnu policiju

Autor Dragana Božić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas obilježava krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila, a tim povodom čestitku pripadnicima MUP-a uputili su brojni zvaničnici.

 Aranđelovdan slava MUP-a RS Izvor: Dejan Klincov za mondo.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je krsnu slavu Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske, ističući da je Republika Srpska ponosna što danas ima jaku, profesionalu policijsku strukturu koja je temelj daljeg razvoja Republike, zaštite prava, bezbjednosti i imovine njenih građana.

Dodik je čestitku povodom krsne slave MUP-a - Svetog arhangela Mihaila, u svoje i u ime građana Srpske, uputio ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a.

Predsjednik Srpske je naglasio da je MUP Srpske, kontinuiranim razvojem i unapređenjem svojih kapaciteta, radeći u skladu sa Ustavom i zakonima, dostigao visoke profesionalne standarde i stekao poštovanje i povjerenje građana, ali i drugih policijskih agencija iz regiona.

"Republika Srpska je ponosna što danas ima jaku, stabilnu, savremenu, profesionalnu i veoma organizovanu policijsku strukturu koja je temelj daljeg razvoja i izgradnje Republike i zaštite prava, bezbjednosti i imovine svih njenih građana", navodi se u Dodikovoj čestitki.

Predsjednik Republike Srpske je naveo da je obilježavanje krsne slave prilika da se sa posebnim poštovanjem prisjeti svih stradalih pripadnika MUP-a u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

"Njima dugujemo vječnu zahvalnost, jer su život dali za Republiku Srpsku i njena pokoljenja i ispisali svojim imenima svijetlu stranicu naše istorije", dodao je Dodik.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila.

Cvijanovićeva je naglasila da je za Republiku Srpsku od izuzetne važnosti da ima snažne institucije, efikasnu i dobro opremljenu policiju koja može da odgovori na sve bezbjednosne izazove modernog društva.

"Danas je dan kada sa velikom zahvalnošću i posebnim pijetetom odajemo počast svim pripadnicima MUP-a koji su u Odbrambeno-otadžbinskom ratu utkali svoje živote i dijelove tijela u temelje Republike Srpske", naglasila je Cvijanovićeva.

Krsnu slavu MUP-a čestitao je i predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić ističući da je obilježavanje Aranđelovdana prilika da se sa ponosom i poštovanjem sjetimo i odamo počast svim pripadnicima MUP-a koji su u Odbrambeno-otadžbinskom ratu dali život za stvaranje Republike Srpske i odbranu slobode srpskog naroda.

"Pripadnici MUP-a i Policije Republike Srpske, ličnim zalaganjem, posvećenošću i, odgovornim i profesionalnim radom bili su i ostali garant bezbjednosti svih građana Republike Srpske i zaštite ustavnog poretka. Ponosni smo na našu modernu, profesionalnu i odgovornu Policiju, koja je uvijek uz svoj narod i svoju Republiku Srpsku", navodi se u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je u čestitki da je Ministarstvo unutrašnjih poslova jedna od najvažnijih institucija Srpske, koja je istovremeno i najočigledniji simbol državotvornosti i garant našeg opstanka na ovim prostorima".

(Srna/Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE