Politika

Politikolog Miloš Lukić novi vd direktora Službenog glasnika RS

Autor Vesna Kerkez

Novi vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske je politikolog Miloš Lukić.

Izvor: YouTube, screenshot

Lukić je na ovu poziciju izabran danas na telefonskoj sjednici Vlade Republike Srpske, a ta odluka je danas objavljena u Službenom glasniku Srpske.

Odluka sutra stupa na snagu.

Lukić je za ATV rekao da će mu prvi zadatak na novoj funkciji biti objavljivanje Ukaza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske.

Lukić je na ovu funkciju izabran nakon što je dosašnji vršila dužnosti direktora Službenog glasnika Milka Devušić podnijela ostavku.

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić rekao je da je ova stranka ponovo pokazala da na odgovorne funkcije, poput vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske, dolaze odgovorni ljudi koji u interesu Srpske neće podlijegati bilo kakvim pritiscima.

Šulić je rekao da će prvi zadatak novoimenovanog vršioca dužnosti Službenog glasnika Miloša Lukić biti da objavi potpisani Ukaz predsjednika Srpske Milorada Dodika o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, a kojim je onemogućeno objavljivanje odluka OHR-a i nelegitimno izabranog Kristijana Šmita u Službenom glasniku Republike Srpske.

On je dodao da je riječ o aktu čija je snaga i u tome što su ga usvojili poslanici Narodne skupštine, koje je birao narod Srpske.

(Srna)