Politika

Đajić objasnio zašto je sjednica prekinuta: Traže odgovore na pitanja ko je dobio besplatne godišnje karte za parking

Autor Dragana Božić

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Vlado Đajić održao je konferenciju za medije zbog kako tvrdi, nezakonitog dijeljenja besplatne godišnje karte za parking.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Đajić je istakao da je Stanivuković besplatnu kartu dao svojoj djevojci, ocu bivše djevojke, svom frizeru i saradnicima.

"Krajnje vrijeme je da narod sazna šta se radi u Gradskoj upravi. Osobama koje ne zaslužuju dao je besplatne godišnje karte za parking koje su namijenjene posebnim kategorijama građana", istakao je Đajić, piše Srpskainfo.

Na odštampanom papiru nalazilo se nekoliko imena koja su, kako oni tvrde, dobili besplatnu godišnju kartu. Na spisku se našla i supruga funkcionera PDP-a Igora Crnatka, otac njegove saradnice Nikolije Mušić kao i saradnice u kabinetu Olga, Jovana, Milica i Tanja.

"Samo smo to došli da pitamo Draška Stanivukovića", rekao je Đajić.

Jučerašnja skupština grada je upravo i prekinuta zbog ovoga, jer kako tvrde, nisu dobili odgovore.

"Dok on ne objavi spisak ljudi koji su dobili besplatne karte, neće biti sjednice" poručio je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a.

Podsjećamo, prema Pravilniku o uslovima, načinu korištenja, organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima na kojima je uvedena naplata parkiranja, gradonačelnik ima pravo da zaključkom u toku godine dodijeli do 20 besplatnih godišnjih parking karata.

Pravilnik propisuje pravo na besplatnu godišnju parking kartu za sve zone i ovo pravo imaju gradonačelnik, zamjenik gradonačelnika, šef kabineta gradonačelnika, predsjednik skupštine, odbornici u Skupštini grada i načelnici odjeljenja.

(Mondo)