• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nedovoljan broj odbornika: Otkazana sjednica Skupštine grada Banjaluka

Autor Nikolina Damjanić

Nastavak redovne sjednice u Skupštini grada Banjaluka danas je otkazan zbog nedostatka kvoruma.

 Otkazana sjednica u Banjaluci Izvor: MONDO

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Ljubo Ninković rekao je da je novi nastavak sjednice zakazan za četvrtak sa početkom u devet časova. 

Na današnjoj sjednici nije bio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Odbornici su na ranijem zasjedanju apsolvirali i glasali za 37 tačaka dnevnog reda, od kojih devet nije dobilo podršku

Pred odbornicima je danas trebalo da se nađu između ostalog Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o zamjeni nekretnina u svojini „Cinema tower“ za nekretninu u svojini Grada, Prijedlog odluke o izmjeni dijela regulacionog plana za uređenje obala Vrbasa, godišnji izvještaji rada, ali i planovi poslovanja za 2023. godinu nekoliko gradskih preduzeća.

Gradski menadžer Bojan Kresojević kaže da građani moraju da imaju jasnu sliku i da prepoznaju rad od nerada.

"Danas je bilo je prisutno četiri od pet odbornika PDP-a, uvažavajuči promjene termina o kojima nismo bili obavješteni".

Kresojević kaže da se vrlo obzirno se treba pristupiti zakazivanju sjednice grada.

"Gradonačelnik se odaziva na sve sjednice.Tačke se odnose na poslovanje privrednih društava u okviru Grada Banjaluka. Svi su bili na raspolaganju a nismo dobili ni prezentovanje tačaka", rekao je Kresojević

Odbornik SNSD-s Dragoslav Topić tvrdi da Kresojević nije u pravu, i da su na današnjoj sjednici bila tri odbornika PDP-a.

"Odbornici SNSD-a koji jutros nisu tu su imali opravdane razloge. Grbić je imao nesreću, Slavica operaciju, a odbornik Pećnac je najavio kašnjenje. Postavljam pitanje gdje je gradonačelnik danas na sjednici. Kako očekujete po Poslovniku da sjednica počne bez njega. Upitao sam predsjednika Skupštine grada i rekao mi je da niste dobili odobrenje da ga predstavljate. Kako da tačke budu usvojene ako predlagač nije tu", rekao je Topić.

Topić kaže da je gradonačelniku rečeno na prethodnoj sjednici da gradskom menadžeru mora dati pismeno odobrenje da ga predstavlja.

"Skupština nema sekretara. Vi koji predlažete odluke morate da skupite 16 odbornika da bi se odluke usvojile. Kako ste mislili da ih skupite", rekao je.

Govoreći o tačkama koje se tiču davanaj subvencije predstavnicima javnog prevoza u Banjaluci kaže da ne vjeruje da će postići dogovor

"Ne možemo sve davati besplatno. Ovo je peti put da ovaj saziv zasjeda i odobrava poskupljenje i subvencije. Tako više ne može. Nisam siguran da ćete imati kvorum i u četvrtak. Ne možete stalno pomjerati termine", rekao je Topić.

(MONDO)I

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE