Politika

Đajić ne odustaje od opoziva Stanivukovića: Održan protest medicinara i pacijenata (FOTO/VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka, Vlado Đajić, zajedno sa zdravstvenim radnicima na UKC RS, održao je protest na Trgu Krajine zbog obustavljanja istrage o aferi "kiseonik", tražeći opoziv aktuelnog gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Izvor: GO SNSD

Protestu su prisustvovali i pojedini pacijenti iz vremena pandemije koronavirusa, koji smatraju da su tadašnje izjave gradonačelnika Stanivukovića i izazivanje panike mogle dovesti do katastrofalnih posljedica.

Đajić je rekao da su okupljeni došli iz dva razloga.

"Jedan je taj što je 2.oktobra 2021. godine Stanivuković okupio svoje istomišljenike i tražio hapšenje rukovodilaca zdravestnih ustnova. Drugi razlog što smo ovdje jer je onaj na ovom trgu iskoristio i smrt onog nesrećnog mladića i tako pobijedio na izborima”, rekao je Đajić.

Podsjetio je da je Stanivuković tada izjavio da je oni koriste prljavi i čađavi kiseonik.

"Mi zdravstveni radnici nismo dozvolili da nas to pokoleba, kako zbog pacijenta, tako i zbog njihovih porodica", kazao je Đajić.

Izvor: GO SNSD

Ujedno se zahvalio zaposlenim na Univerzitetsko-kliničkom centru što su, kako kaže, uprkos svim prijetnjama savjesno radili i liječili pacijente.

Tvrdi da potpisivanje peticije za opoziv gradonačelnika ide odlično, ali broj potpisa nije precizirao.

"Tačne brojke o broju potpisivanju peticije biće saopštene uskoro".

Slavica Zeljković, načelnica Urgentnog centra u UKC-u RS, zahvalila se svim koji su došli i podržali ovo okupljanje.

"Sve vrijeme ove nemilosrdne i borbe sa korona virusom, imali smo teške momenta a jedan od njih je i afera 'Kiseonik'. Mnogu građani su u pitanje doveli sve ono što mi radimo. Nastavili smo da radimo jer smo znali da ispravno postupamo", zaključila je ona.

(MONDO)