Politika

Bojan Samardžić kandidat SDS-a za načelnika opštine Berkovići

Autor Nikolina Damjanić

Član Predsjedništva Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Berkovići Bojan Samardžić kandidat je te stranke za načelnika ove opštine na predstojećim lokalnim izborima.

Izvor: Srna

Samardžić je rekao da je na sjednici Skupštine Opštinske organizacije SDS-a u Berkovićima, koja je održana juče, bila zvanična promocija njega kao kandidata kao i promocija programa.

On je dodao da je odluka o njegovom imenovanju za kandidata SDS-a donesena jednoglasno na sjednici Opštinskog odbora SDS-a krajem decembra.

Samardžić kaže da su razlozi zbog kojih ga je Opštinski odbor SDS-a predložio za kandidata za načelnika opštine znanje i iskustvo koje posjeduje.

"Kroz dva mandata u funkciji zamjenika načelnika opštine Berkovići stekao sam značajno iskustvo u politici i funkcionisanju lokalne samouprave", rekao je Samardžić.

On je dodao da je bio koordinator na izradi strategije razvoja opštine Berkovići, te da će njegov program kao kandidata i program SDS-a biti usklađen sa tom strategijom.

"Sa strategijom smo definisali viziju razvoja Berkovića, a opštinu vidimo kao uređenu opštinu sa razvijenom mrežom naselja, sa preduzetnički orijentisanom privredom i stanovništvom u očuvanoj životnoj sredini", rekao je Samardžić.

(Srna/MONDO)