• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miličević nakon sastanka sa PDP-om: SDS razmišlja da predloži kandidata za gradonačelnika Banjaluke

Autor Nikolina Damjanić

Delegacije SDS-a i PDP-a usaglasili su danas da je potrebno razgovarati unutar opozicije i dogovoriti način saradnje za predstojeće lokalne izbore. Milan Miličević najavio je da postoji mogućnost da ova stranka predloži svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

 SDS i PDP o lokalnim izborima Izvor: SDS

"Zajednički sastanak svih stranaka opozicije trebalo bi da se održi u narednom periodu, a cilj treba da bude usaglašen nastup opozicije na sljedećim izborima", saopšteno je iz SDS-a, nakon sastanka delegacija koje su predvodili predsjednici dvije stranke Milan Miličević i Branislav Borenović.

Predsjednik SDS-a istakao je da će već u toku marta biti poznata imena većine kandidata za načelnike i gradonačelnike u Srpskoj, ispred opozicionih stranaka, te da će SDS dati najveći broj kandidata.

"Želimo da u onim sredinama gdje stranke predlažu svoje kandidate, poput Banjaluke, i još nekih manjih lokalnih zajednica, pokušamo ići ka tome da vidimo kolike su šanse da imamo zajednički nastup. Tamo gdje imamo jednu kolonu uvijek je to bolje, a tamo gdje nemamo, treba prihvatiti da je to tako. Nikad nije bilo da sto odsto bude u svim zajednicama, jer su različiti odnosi na lokalnim nivoima, tamo su lokalne politike", kazao je Miličević.

Nakon toga osvrnuo ne na aktuelnu političku situaciju u Banjaluci i rekao da postoji mogućnost da i SDS predloži svog kandidata na Lokalnim izborima.

"Ja nisam ranije govorio slučajno u prethodnom periodu, a o tome se govorilo i na sastanku Gradskog odbora u Banjaluci, da SDS ozbiljno razmišlja da imamo svog kandidata. Mnogi su razlozi za to", rekao je Miličević.

Napomenuo je da Predsjedništvo SDS-a neće sabotirati ono što odluče gradski ili opštinski odbori kada su u pitanju kandidature.

Na sastanku je razgovarano o saradnji dvije partije u narednim periodu, kada će SDS održati bilateralne sastanke i sa Listom za pravdu i red i Narodnim frontom, dodaje se u saopštenju.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Haha

Prije će PDP imati dva kamdidata nego SDS svog. SDS je čista propast, između ostalog i zato što u BL već 10 godina nemaju ni kandidata ni odbor

MONDO REPORTAŽE