• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK BiH raspisala tender za nabavku glasačkih listića za ovogodišnje lokalne izbore

Autor Nikolina Damjanić

Centralna izborna komisija BiH (CIK) raspisala je tender za nabavku glasačkih listića za Lokalne izbore 2024. godine. Pocijenjena vrijednost okvirno iznosi 1,5 miliona maraka.

 glasanje Izvor: Elman Omić, Anadolija

Iz CIK-a su pojasnili da se izbori, koji će se održati u oktobru 2024. godine, prema postojećim zakonskim odredbama raspisuju za: 64 opštinska vijeća u Federaciji Bosne i Hercegovine, 56 skupština opština u Republici Srpskoj,120 načelnika opšina u Bosni i Hercegovini, 14 gradskih vijeća u Federaciji Bosne i Hercegovine, 7 skupština gradova u Republici Srpskoj, 22 gradonačelnika gradova u Bosni i Hercegovini, Skupštinu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine (jedna izborna jedinica) i izbor vijećnika u Vijeću Grada Mostara.

Procjenjuje se da će okvirno za izbore biti potrebno 6.800.000 listića.

“Procijenjena ukupna vrijednost nabavke, odnosno ukupna vrijednost okvirnog sporazuma je u iznosu od 1.500.000 KM, a za Lokalne izbore 2024. godine bi se zaključio Ugovor na vrijednost u približnom iznosu od 1.250.000 KM koji je baziran na podacima sa kojima raspolaže ugovorni organ”, piše u oglašenoj javnoj nabavci.

“Finansijska sredstva će biti obezbijeđena budžetom ugovornog organa za 2024. godinu, nakon donošenja Zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za 2024. godinu”, naveli su u dokumentu.
(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE