Politika

POLITIČKI DUEL NEKADAŠNJIH SARADNIKA: Jelena Trivić od danas zvanično kandidat za gradonačelnika Banjaluke

Autor Željko Svitlica

U Banjaluci će biti održana sjednica Glavnog odbora stranke Narodni fronta na kojoj će biti ozvaničena kandidatura Jelene Trivić na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Na sjednici će biti predstavljen Program za Banjaluku koji će tokom kamapanje promovisati Trivićeva i njena stranka koji je zvanično registrovana prije godinu dana i predstojeći izbori biće joj vatreno političko krštenje.

Trivićeva će političku bitku voditi sa kandidatom PDP-a i aktuelnim gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem i Nikolom Šobotom kojeg je kandidovao SNSD.

Još nije poznato da li će imati podršku Srpske demokratske stranke (SDS) i Liste za pravdu i red (LPR) Nebojše Vukanovića, koju očekuje.

Trivićeva je do napuštanja Partije demokratskog progresa bila narodni poslanik, a zatim i kandidat za predsjednika Republike Srpske ispred PDP-a (i opozicije) na opštim izborima 2022. godne.

Sukob nekadašnjeg udarnog opozicionog tandema iz Narodne skupštine RS je eskalirao nakon što je Trivićeva izgubila izbore, pa iznijela „prljav veš“ i optužila Stanivukovića za saradnju sa režimom i podrivanje njenog rezultata.

(MONDO)