• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trivićeva o izborima u Banjaluci: Očekujem podršku SDS-a i Liste za pravdu i red

Autor Nikolina Damjanić

Gostujući u programu BHT-a, predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić je govorila o evropskom putu BiH i otpočinjanju pregovora, pri čemu je naglasila da datum otpočinjanja pregovora još nije dobijen, pa se ne može znati koliko će pregovori trajati.

 Jelena Trivić izbori u Banjaluci Izvor: Mondo/Slaven Petković

„Ovo je geopolitička odluka Evropske unije, nije plod naših rezultata i u tom svjetlu posmatram taj proces. Nadam se da će u nekom budućem periodu Evropska unija zaista mjeriti ispunjenost kriterijuma po pitanju vladavine prava, borbe protiv korupcije i izbornog zakonodavstva“,smatra Trivićeva.

Dotakla se i teme izmjene izbornog zakona pri čemu je naglasila da nije optimista da će doći do izmjena izbornih pravila, ali da će Narodni front kakva god budu pravila učestvovati na izborima.

„Kada ne učestvujete, nemate se čemu nadati, mi ćemo se boriti. Neki drugi odlučuju o izmjeni izbornih pravila, a tri mjeseca se nije desilo ništa“,  jasna je Trivićeva.

Povodom izborne kombinatorike u Banjaluci naglasila je da pregovori sa drugim opozicionim strankama još traju, osim sa PDP koji će evidentno kandidovati Stanivukovića, da je Narodni front donio svoje odluke, ali da ne izlazi u javnost dok se ne naprave određeni dogovori sa drugim iskrenim opozicionim snagama.

„Spremna sam da se suprotstavim, izađem i pobijedim dva kandidata režima, Stanivukovića i formalnog kandidata SNSD-a. Mislim da imam politički kapacitet za tu političku utakmicu. Očekujem podršku SDS, Liste za pravdu i red, Pokreta Banja Luka zove, ali i uglednih pojedinaca koji se dugo godina bore protiv režima Milorada Dodika“, izjavila je Trivićeva.

Govoreći o potencijalnom povratku Igora Radojičića na političku scenu, Trivićeva je naglasila da se on u dosadašnjem radu nikada nije jasno ogradio od politika SNSD-a, te da ukoliko se vrati moramo prvo da pogledamo profil te nove stranke, pa da komentarišemo, sve je na nivou hipotetičkog.

„Narodni front i ja smo se jasno odredi spram negativnih pojava u društvu, da li ste za ili protiv korupcije, bahatosti, svega negativnog što je SNSD posijao kao lošu matricu političkog djelovanja. Mi smo se jasno i vrlo precizno odredili da budemo protiv svega toga“, zaključila je Trivićeva.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Procitana si knjiga trivicka. Ko kad te marks pisao:-)

MONDO REPORTAŽE