Politika

Vukanović o Stevandićevom pozivu na sastanak o izbornom zakonu: "Prije bih u jamu skočio" (VIDEO)

Autor Vesna Kerkez

Opozicija će bojkotovati sastanak kod Dodika, kaže Nebojša Vukanović.

Izvor: YouTube, screenshot

Nakon današnjeg sastanka, lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić je izjavio da vladajuća koalicija nije donijela odluku o izlasku na lokalne izbore u BiH niti po kojem zakonu i da se čeka stav opozicije.

"Odlučili smo da u ponedjeljak, 20. maja, u Narodnu skupštinu Republike Srpske pozovem sve predstavnike političkih partija iz Srpske da razgovaramo o ovom pitanju. U zavisnosti od opozicije, vidjećemo možemo li se usaglasiti", izjavio je.

Poslanik u Narodnoj skupštini RS i lider opozicione Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović je izjavio da će opozicija bojkotovati ovaj sastanak.

"Ne pada mi na pamet, ni meni, a vjerujem ni ostatku opozicije, da sa Dodikom napravim neki dil. Prije bih skočio u jamu, prije bih se uhvatio za živu struju na dalekovodu, i to bih lakše preživio", kazao je Vukanović.

"Iznenadni sastanak Dodika i njegovih prikolica, koji se naziva vladajućom koalicijom, te Dodikov i Stevandićev javni poziv sa konferencije za novinare strankama opozicije da u ponedeljak dođu na sastanak u Narodnu skupštinu Republike Srpske i razgovaraju o zajedničkom bojkotu lokalnih izbora, su mamac i nova klopka", dodao je.

Pogledajte video:

(MONDO)