Politika

BiH ponovo nije izdala dozvolu za prelet Aleksandru Vulinu, na Pale stigao automobilom

Autor Željko Svitlica

Potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu vlasti u BiH ponovo nisu dale dozvolu za prelet, kako bi danas posjetio Srbe na Palama, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Izvor: RTRS

Ministarstvo inostranih poslova BiH, na čijem je čelu Elmedin Konaković, još jednom nije dalo dozvolu za prelet srpskom potpredsjedniku vlade Aleksandru Vulinu, navedeno je u saopštenju.

Iako su kabinet potpredsjednika Vlade Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova i ambasada Srbije uredno i na vrijeme dostavili sve potrebne informacije i prateću dokumentaciju, čak i naveli svrhu posjete, vlasti u Sarajevu svojim ćutanjem i neodgovaranjem nisu dale saglasnost za prelet, piše u saopštenju.

"Od naše ambasade na vrijeme su ispoštovane sve procedure koje se u diplomatiji nalažu i uprkos tome vlasti u Federaciji nisu odgovorile na zahtjev", navedeno je u saopštenju.

Vulin na poziv Srba sa Pala kao kum slave prisustvuje svečanoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača povodom proslave Velike Gospojine, a na Trgu Republike Srpske položiće cvijeće u ime Srbije i pokloniti se sjenima poginulih srpskih boraca koji su stradali tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata devedesetih godina.

Vulina, koji je senator Republike Srpske, na Palama je dočekao načelnik opštine Boško Јugović i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina. U Palama su postavljeni bilbordi dobrodošlice Vulinu s natpisom "Dobrodošao kume".

Svečanosti na Palama prisustvuju i predsjednik i premijer Srpske Milorad Dodik i Radovan Višković.

(MONDO)