Politika

Jelena Trivić postavila "porodično stablo kriminala i korupcije" u Banjaluci (FOTO, VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

Kandidatkinja za gradonačelnicu Banjaluke ispred Narodnog fronta, Jelena Trivić, postavila je danas na Trgu Krajine "porodično stablo korupcije porodice Dodik".

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Stablo koje je postavila je, kako kaže, ono koje se Stanivuković nije usudio prije dvije godine, a na kojoj je nabrojano 65 firmi koje su povezane sa porodicom Dodik.

"Nije jos počela jesenja sadnja ali smo mi odlučili da postavimo porodično stablo korupcije povezanosti Dodika sa privatnim firmama u RS. Mi ga se ne bojimo da bi zazirali od postavljanja ovog stabla. Na stablu korupcije izlistano je 65 firmi koje je nekad Stanivuković nosao po gostovanjima i govorio o povezanosti sa porodicom Dodik. Mi smo pored njih dodali i one koje ima veze i sa Stanivukovićem a to su Korićanac, Tekton i ostalih koje grade, ali i one u vlasništvu od Nebojše Drinića zvanog Drina Trećina", rekla je Trivićeva.

Upitala je zašto je Stanivuković odustao od postavljanja porodičnog stabla koje je grandiozno najavljivao prije dvije godine.

"To je pitanje za njega. On je odustao od toga i nije ispunio obećanje zato jer je ušao u kombinaciju sa Dodikom".

Poručila je da trenutna prepucavanja na relaciji Stanivuković - Dodik namjerno postavljena u javnosti kako bi podigla Stanivukovićev rejting i održala privid "opozicionog kandidata".

"Zašto zadnje dvije godine ćuti na sav kriminal. Stanivukoviću smiješ li reći "a" o stvarima koje si govorio do prije dvije godine kada si zadnji put napao Dodika i rekao išta protiv njegovog kriminala. Dodik je stvorio rodbinsko-kumovski sistem u državi gdje samo on i njegove firme imaju pravo na sve. Stanivukovićev rejting tone kao kamen i ne mogu ga popraviti", rekla je ona.

Dodala je da bi narod povjerovao u Stanivukovićeve namjere da ne prije dvije godine postavio ovo stablo i ispunio obećanje.

"Da je iznio ovo stablo prije dvije godine mi bismo mogli povjerovati da je nekakav opozicionar. Uvjerili smo se u suprotno. Podsjetiću samo na neke njihove kombinacije. Kriminal na teniskoj rupi na kojoj su njih dvojica zajedno bacili 70 miliona maraka narodnog novca. Kriminal je i kod Borčevog stadiona gdje je 2,3 kilometra atraktivnog zemljišta dodijeljeno Korićancu. Takođe, podsjetila bih da je srušena kuća od važnog kulturnog značaja dabi se pravio neboder firme Prointer", rekla je ona.

Poručila je da će ovo drvo stajati na Trgu krajine kako bi građani mogli da vide

"Ovo drvo je simbol privatizovane države u kojoj je razvio mrežu koja ugnjetava narod. Ovo drvo je i simbol nekog ko se sa nama borio, ali prešao na stranu tajkuna i režima i tako izdao narod", poručila je Trivićeva.

(MONDO/N.D.)