• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o spornoj izjavi kaže "da se šalio", PDP pita - zašto Šobot ćuti?

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

O izjavi predsjednika RS Milorada Dodika na predizbornom skupu SNSD-a da "pacijent ima smanjene šanse za život ako mu zatreba operacija, operiše ga Šobot, a nije glasao za njega" oglasila se kandidatkinja PDP-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Mirna Savić Banjac.

 Reakcije na Dodikovu izjavu o Šobotu Izvor: Facebook, SNSD

"Jedino što je strašnije od izjave Milorada Dodika na skupu SNSD u petak je izostanak reakcije Nikole Šobota. Javnost je u sve većem strahu i želi da čuje odgovor na pitanje da li će Nikola Šobot da se javno ogradi od Dodikove izjave?", pita Savić-Banjac.

Upitala je i da li će Šobot operisati sve pacijente ili će spašavati samo svoje glasače, a ostalim smanjiti ili potpuno uskratiti šanse za život?

"Reakcija je već zakašnjela, a što se duže čeka, razloga je sve više da se pitamo da li je Šobot kandidat za gradonačelnika ili je Dodikov i Đajićev učenik koji će nastaviti stopama podjela, prijetnji i ucjena?", kaže Savić-Banjac.

Možda će vas zanimati

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kaže da je u pitanju bila šala i da je "Stanivuković nervozan i služi se montažama i lažima".

"Vidim da je Stanivuković pustio svoju ekipu drugara i drugarica da moju šalu istrgnu iz konteksta kako bi pokušali da se spasu nastupajućeg poraza na izborima u Banjaluci. Čudi me samo kako potcjenjuju inteligenciju građana Banjaluke i misle da će takvim stvarima da se spasu neminovnog poraza, koji je svakog dana sve očigledniji", naglasio je Dodik.

@mondo_bih

Da li je Dodik prijetio pacijentima? "Glavni operator na srcu Šobot, a on glas'o protiv njega..." Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik ovih dana svakodnevno učestvuje na predizbornim tribinima stvoje stranke, a posebnu pažnju izazvali su dijelovi njegovog obraćanja sa jednog skupa u Banjaluci.

♬ original sound - mondo.ba

Dodik je naveo da je red da građanima Banjaluke i cijeloj javnosti direktno i otvoreno kaže zbog čega je Stanivuković postao ovako, kako je naveo, besramno nervozan da se služi montažama i lažima.

"Draško je nervozan jer je prethodnih nedjelja i mjeseci u svojim privatnim razgovorima s članovima mog SNSD-a govorio da ima moju podršku za kandidaturu, nadajući se njihovim glasovima. Kao što je slagao mene da je sve u vezi s rekonstrukcijom kuće Milanovića u redu, tako je slagao i njih. Kada sam ja svom snagom ušao među narod, tako je Draško postao nervozan", istakao je Dodik.

Dodik se na Tviteru osvrnuo na saradnju sa aktuelnim gradonačelnikom Banjaluke.

"Istina je da sam sa Stanivukovićem nekada imao bolju saradnju nego s nekim tradicionalnim koalicionim partnerima. Istina je i da je on postao gradonačelnik tako što je vikao okolo kako će sa nama ratovati, ali je na kraju sarađivao i s Vladom Republike Srpske i sa mnom. I moram priznati da sam na trenutak pomislio da je sazreo.

Međutim, stvari poput skandala u vezi s kućom Milanovića, karticama prijateljstva, laži u vezi s podjelom placeva, nezakonitim korištenjem budžeta i aktivnostima njegovih drugara poput Drine Trećine, učinile su nas odlučnim da Banjaluci ponudimo čovjeka koji je potpuna suprotnost njemu jer je u pitanju opstanak Banjaluke kao najvećeg grada Republike Srpske", poručio je Dodik.

On je naveo da je SNSD državotvorna stranka, a PDP "prevara do prevare". .

"PDP je `prevara do prevare` i to najbolje pokazuju mandat i nedjela Stanivukovića i njegovih `Trećina`. Draško je neozbiljan dečko koji ne ispunjava obećanja, prevrtljiv, narcisoidan, neobrazovan i okružen lošim saradnicima", naveo je Dodik.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, Šobot je pristojan, obrazovan i sposoban čovjek, koji u ovim teškim trenucima drži nivo komunikacije vrijedan divljenja dok pokušavaju, ali neće, da ga uvuku u blato.

"Za dalji razvoj Banjaluke potrebni su nam njegova vizija i sposobnost koju je pokazao radom u UKC. Svjetlost hiljada života koje je spasio dovoljna je da mu osvijetli put ka pobjedi bez obzira na mrak kojim žele da tu svjetlost uguše. I Nikola Šobot će pobijediti. Sa njim pobijediće Banjaluka, pobijediće Srpska", poručio je Dodik.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СА

Само нека се дотична господа запита да ли ће и њима, њиховој дјеци и унуцима затребати нека "операција". Е моји паметњаковићи, па није се Тито опрао и они око њега, па нећете ни ви, кад тад неко ће да подвуче црту !

Prejak

Jednostavno predominantna ličnost, i ovi izbori će se svesti na glasanje za i protiv Dodika, onda ove protiv prigrabi opozicija kao svoj poduhvat. Nigdje veze.

ŠABANERIJA

Šta je tačno "namontirano" i "slagano"? U vezi s čim je onda "šala"? U vezi s ljudima koji leže u bolnici?

Test

Moze on biti doktor sto puta kada je nula od covjeka..ide u politiku jer su tu pare, a ne da narodu bude bolje..nisu mu dovoljne koverte...a pitajte Sobota kako se bori za glasove, tako sto pacijentima koji dodju kod njega, posebno penzionerima seje strah i govori im da se potrude za glasove inace cemo se lijeciti u Sarajevu....

Zemo

Svima su nam smanjene šanse za preživljavanje time što se prisilnim "političkim angažmanom" ovaj mladi uspješni ljekar upropaštava i odvaja od svoje profesije. Cijenu će platiti njegovo zdravlje i zdravlje pacijenata. Nije prvi put da se ovako postupa. Želim svima mnogo sreće i uspjeha u budućem životu i radu

MONDO REPORTAŽE