Politika

Borenović zadovoljan izbornim plasmanom PDP-a: Očekujemo više od 40.000 glasova

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da će ova stranka, kada se zbroje rezultati na lokalnim izborima, imati više od 40.000 osvojenih glasova, te da to pokazuje da su stabilna politička organizacija.

Izvor: Bojan Rečević, Srna

Borenović je rekao da su u ovoj partiji veoma zadovoljni izbornim rezultatima, navodeći da su oni bili izvanredni u Banjaluci i Kotor Varošu, gdje su Draško Stanivuković i Zdenko Sakan ponovo osvojili mandate i ubjedljivo pobijedili.

On je naveo da je na osnovu 97 odsto prebrojanih glasova, Stanivuković dobio podršku preko 50 odsto, te ocijenio da su Banjalučani prepoznali njihove projekte i kampanju.

Prema njegovim riječima, i Sakan je na osnovu 99 odsto prebrojanih glasova ubjedljivo pobijedio u Kotor Varošu gdje je osvojio 60,79 odsto glasova.

On je naveo da bi PDP u banjalučkoj Skupštini trebalo da ima sedam mandata, ali da postoji određena mogućnost da osvoje još jedan mandat.

"Naša lista je dobila više od 21.000 glasova u Banjaluci što je više nego prije četiri godine i pokazuje našu stabilnost u ovom gradu. Želimo da se blokade i opstrukcije stave po strani i da se Banjaluka razvija normalno", rekao je Borenović na konferenciji za novinare.

Borenović je rekao da su ostvarili dobre rezultate i u Brčko distriktu, gdje su osvojili dva mandata u lokalnoj skupštini.

(Srna/MONDO)