Politika

Stanivuković otvoren za razgovore: Prioritet skupštinska većina bez SNSD-a

Autor Nikolina Damjanić

Draško Stanivuković, novi-stari gradonačelnik Banjaluke, rekao je da će pokušati napraviti skupštinsku većinu bez SNSD-a.

Izvor: Mondo - Slaven Petković

On je rekao da će pokušati da napravi skupštinsku većinu koja će omogućiti da Banjaluka ide prema naprijed i da će pozvati sve političke predstavnike i otvoriti razgovore.

"Naš prioritet je skupštinska većina bez SNSD-a", rekao je Stanivuković za Oko magazin RTS-a, a prenose "Nezavisne".

Ipak, i sam Stanivuković je rekao da je činjenica da u ovom trenutku SNSD ima više ali da će pokušati, te da je njegovo da pozove i vidi koje spreman.

"I “ne” je odgovor. Mi smo otvoreni. S druge strane vidjećemo šta donosi novi saziv, neki novi odbornici su ušli, možda ne budu tako radikalni i možda ne bude takva osvetnička politika", rekao je Stanivuković dodajući da će otvoriti razgovore sa mnogim političkim organizacijama da vidi kako će to izgledati.

Podsjećanja radi, Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, rekao je da će ova stranka imati 11 odbornika u Skupštini grada Banjaluka, a da ih je ranije imala devet te da nije isključeno da će i sami imati većinu.

"Da li ćemo praviti široku koaliciju ili ćemo u opoziciju, vidjećemo. Učinićemo ono što je u korist Grada Banjaluka", kazao je Dodik.

BONUS VIDEO:

(MONDO)