Politika

Poslanici SP-a jedinstveni u zahtjevu za smjenom Đokića

Izvor MONDO/Srna

Poslanici Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Risto Marić i Andrea Dorić poručili su da su u Klubu poslanika SP jedinstveni u zahtjevu da lider partije Petar Đokić bude smijenjen sa mjesta ministra energetike i rudarstva.

Izvor: Siniša Stanić, mondo.ba

"Iza zahtjeva za smjenu ministra Đokića poslanici SP stoje jedinstveno. Od premijera Radovana Viškovića očekujemo naredne korake i uvjereni smo da će Vlada Republike Srpske povući najbolje poteze da zaštititi interese Republike Srpske, ali i da utvrdi odgovornost ministra", rekao je Marić.

Marić i Dorićeva su u saopštenju istakli da za smjenu Đokića "postoji i više nego dovoljno razloga i argumenata".

Dorićeva je navela da odluku da traže smjenu Đokića nisu donijeli bez razloga. "Naravno da ostajemo jedinstveni", rekla je Dorićeva.

Glavni odbor Socijalističke partije potvrdio je danas odluku o isključenju Maksima Skoke, Gorana Selaka i Milenka Savanovića iz partije.

Skoko je rekao da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske nastaviti da djeluje kao predsjednik Kluba poslanika SP do konačne odluke statutarne komisije o isključenju.

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je da je većina članova Glavnog odbora podržala isključenje Skoke, Selaka i Savanovića zbog grube povrede programa i statuta, te djelovanja mimo organa partije.