• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Ne očekuje smjenu; Iz SP-a isključeni Skoko, Selak i Savanović

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Iz Socijalističke partije isključeni su poslanici Maksim Skoko i Goran Selak, kao i Milenko Savanović koji je ranije bio ministar u Vladi RS. Razmotriće se raspuštanje Gradskog odbora u Banjaluci.

 Smjena Đokića Selak Skoko Savanović iksljučeni iz SP Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Potvrdio je ovo danas predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je danas da su zahtjevi za njegovu smjenu proizašli iz ličnih razloga grupe poslanika SP-a koji su to zatražili.

"Oni koji ne žele da sarađuju sa SP-om, neka vrate mandate. To bi bilo moralno i principijelno. To je rezultata rada brojnih članova partije, građana, aktivista. Iz toga se vidi koliko je manjkav Izborni zakon BiH, da neko uđe na osnovu ugleda partije, a onda upravlja mandatom, kao da je njegov lični," rekao je Đokić.

Pročitajte i ovo

Nekoliko poslanika iz Kluba poslanika SP-a danas je premijeru RS Radovanu Viškoviću podnijelo zahtjev za Đokićevu smjenu.

"Ne očekujem da me Višković smijeni, oni nisu legitimni predstavnici da bi mogli biti nosioci takvih inicijativa. On nema razloga da to prihvati. Predsjednik Vlade RS po Ustavu ima pravo da smijeni ministre, i to može učiniti kada hoće. U tom slučaju, nema drugog, nego poštovati odluke," dodao je Đokić.

Sinoć je u Banjaluci održana burna sjednica Izvršnog odbora SP-a na kojoj se odlučivalo o sudbini predsjednika stranke, koju je zatražilo nekoliko članova Izvršnog odbora među kojima su i poslanici ove stranke u Narodnoj skupštini RS. Zahtjev su uputili uz obrazloženje da su nezadovoljni radom Đokića na poziciji ministra energetike i rudarstva.

"Nepotrebno je nastupila ovakva situacija. Grupa naših narodnih poslanika je ishitreno reagovala, a nisu imali snage i sposobnosti da čuju druga mišejnja," rekao je Đokić.

Odbacio je sve razloge koji su navedeni za njegovu smjenu.

"Nisu ostvarena njihova lična očekivanja kao narodnih poslanika. Nikada nisam mogao prihvatiti da se sve završava kako su oni očekivali," dodao je Đokić.

Rekao je da nema saznanja da iza svega stoji neko drugi, ali da evidentno ima uticaja, a odbacio je i da mu je lider SNSD-a Milorad Dodik poručio da se „odmori“.

"On je ovu situaciju razumio i shvatio sam da smatra da je ovo isključivo unutrašnje pitanje Socijalističke partije," kazao je Đokić.

Slobodan Protić iz SP-a tvrdi da ta sjednica ipak nije bila „burna ni svađalačka“, kao i da nikada nije bilo problem da se u ovoj partiji raspravlja o bilo kojem pitanju.

"Bilo koji drugi teren za funkcionisanja naše partije, bio bi poguban, i tim putem nećemo ići," dodao je Protić.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE