• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kriza u Socijalističkoj partiji: Traže smjenu Đokića

Autor SRNA

Poslanici Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatražili su večeras od premijera RS Radovana Viškovića smjenu ministra rudarstva i energetike Petra Đokića koji je lider socijalista.

 SP: Traži se smjena Petra Đokića Izvor: Srna/Ana Bencun

Šef kluba poslanika SP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Maksim Skoko istakao je večeras na konferenciji za novinare u Banjaluci da je danas prekinuta sjednica Izvršnog odbora SP-a nakon što su narodni poslanici iz te stranke izrazili nezadovoljstvo Đokićevim radom na poziciji ministra energetike i rudarstva.

"Sjednica Izvršnog odbora prekinuta je, nakon čega smo sazvali hitnu sjednicu Kluba poslanika i jednoglasno zaključili da uputimo dopis predsjedniku Vlade u kojem tražimo Đokićevu smjenu sa pozicije ministra, te da poslanički klub SP-a nastavlja djelovanje kao i do sada i unutar koalicije čiji je potpisnik SP", rekao je Skoko, koji je i potpredsjednik i član Izvršnog odbora SP-a.

Možda će vas zanimati

On je istakao da nije riječ o impulsivnoj reakciji jer već duže vrijeme poslanički klub ukazuje na propuste u radu organa stranke, a prije svega predsjednika partije.

"Djelovanje u godinu i po dana od kada smo mi narodni poslanici nije bilo onakvo kakvo smo očekivali. Nadali smo se da će doći do poboljšanja kada je riječ o aktivnostima predsjednika Đokića, ali iz dana u dan sve više dolazi do urušavanja ugleda SP-a, Mi ne želimo da na takav način upropaštavamo ideju sa kojom smo izašli na izbore i dobili povjerenje i legitimitet građana", kaže Skoko.

Predsjednik Regionalnog odbora SP-a u izbornoj jedinici tri Milenko Savanović rekao je da idu u pravcu moralne obnove stranke.

"Naša partija je utemeljena na načelima istine, slobode i pravde, ali nažalost ona su narušena i imamo dijametralno suprotno ponašanje u realnom životu. SP mora da vrati svoj ugled, ulogu i obavezu prema narodu i pojedinac koji je njen član mora da bude osjećajan i oslobođen okova vlastitih želja i da daje doprinos zajednici. Ovim pokazujemo ozbiljnost prema svojim glasačima, javnosti, narodu, koalicionim partnerima i svima koji vjeruju u ideju, te da smo mi nosioci izvorne ideje i politike SP-a", naglasio je Savanović, koji je član Izvršnog odbora SP-a.

On je istakao da se u javnosti stvorila percepcija da je politika SP-a ispunjena negativnim pojavama.

"Nosilac tih negativnih pojava je naš predsjednik. Mora se probuditi zdravo tkvio u SP, a to su poslanici i drugi čestiti i pošteni socijalisti da bismo bili ono što jesmo i nosioci ideje koja je na ovim prostorima stara 150 godina", rekao je Savanović.

Član Izvršnog odbora SP-a Goran Selak istakao je da su izrazili nezadovoljstvo Đokićevim nerazumijevanjem za narušavanje ugleda i odstupanje od programskih načela SP-a, te da se ne poštuje njen statut.

"Mi narodni poslanici smo održali sjednicu Kluba poslanika SP-a u kompletnom sastavu i donijeli smo odluke. Podržavamo rad Vlade i koaliciju predvođenu SNSD-om i stojimo na raspolaganju koalicionim partnerima za dalje usaglašavanje", naglasio je Selak.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE