• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koji ekonomski fakultet je završio ministar Đokić?

Autor mondo.ba

Ministar u Vladi RS Petar Đokić nije diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, već na Megatrend univerzitetu. U Ministarstvu tvrde da u Đokićevoj biografiji nije ni pisalo da je završio Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu

Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva u Vladi Srpske, nije diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, već je diplomu stekao na "Megatrend International Expert Consortium Limited" u Londonu.

"Ministar energetike i rudarstva je 19. septembra 1991. godine diplomirao na Megatrend International Expert Consortium Limited, London. Radilo se po programu koji je odobrilo Ministarstvo prosvjete. Diploma je izdata pod rednim brojem 100128991. Tako je stečeno zvanje diplomirani ekonomista u oblasti menadžmenta. Ista diploma je nostrifikovana na Univerzitetu Megatrend iz Beograda, rješenjem broj 299/99 od 22.11.1999. godine", navodi se u odgovoru Ministarstva na upit novinara portala Direkt o Đokićevoj diplomi.

Kako su utvrdili u Ministarstvu, Đokić je, na Fakultetu za poslovne studije u Beogradu, pri Megatrend Univerzitetu primijenjenih nauka, završio studije na smjeru izvršno upravljanje i stekao zvanje diplomirani ekonomista u oblasti izvršnog upravljanja (VII stepen stručnosti).

"Diploma izdata pod brojem 000035999 od 15. juna 2005. godine. U toku ove sedmice možete izvršiti uvid u diplome u prostorijama Ministarstva energetike i rudarstva kod Zorane Kisić, VIII sprat, kancelarija br 26. Takođe, sve informacije možete provjeriti i na Megatrend Univerzitetu, Beograd", naveli su u Ministarstvu.

Ovim je zvanično potvrđeno da ministar Đokić nije naveo istinite podatke u svojoj zvaničnoj biografiji koja, između ostalog, stoji i na sajtu Vlade RS, a u kojoj je tvrdio da je završio Ekonomski fakultet u Beogradu.

U Ministarstvu kažu da u zvaničnoj biografiji ministra nikad nije ni pisalo da je završio Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu:

"U biografiji ministra ne piše Univerzitet u Beogradu - Ekonomski fakultet. Ako kažete Ekonomski fakultet u Beogradu, bez toga Univerzitet u Beogradu, to ne podrazumijeva da se radi o državnom fakultetu. Može da bude bilo koji ekonomski fakultet i može da pripada bilo kom Univerzitetu.

U slučaju ministra Đokića koji ima zvanje diplomiranog ekonomiste, fakultet pripada Megatrend International Expert Consortium Limited, London, odnosno Univerzitetu Megatrend iz Beograda", rekli su u Službi za odnose s javnošću, Ministarstva energetike i rudarstva za Mondo.

Premijer RS Radovan Višković rekao je početkom februara da niti je provjerio niti će provjeravati diplomu Petra Đokića, ministra energetike.

"Kao predsjednika Vlade, kad sam ga birao nisam ga birao po diplomi. On je prijedlog Socijalističke partije i ja sam ga prihvatio kao takvog. Dajem podršku svima koji to istražuju i pozivam da počnu od moje diplome. Istraživali su je već, ali su brzo odustali, jer je, vjerovatno, bilo puno matematike", istakao je Višković

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dalibor

Znaci da ministar poznaje engleski jezik.

Xy

Sta umislja Viskovic? Da su svi glupi za matematiku? Fuj, i to premijer. Jadni smo mi kakvi su nam skorojevici na vlasti. Mnogi prije njih, a i poslije njih su zavrsili fakultete. Mnogi iz njihove generacije poticu iz fakultetski obrazovanih porodica, pa ne isticu, na tako provokativan i nekulturan nacin, svoje zvanje. Svi dobro znamo da su tamo gdje jesu zbog politicke pripadnosti, a ne zbog pameti i znanja. Oni su samo obicni politicki poslusnici koji, kad prestanu to biti, postanu obicni anonimusi i beznacajni gradjani. U nasoj vladi i u nasem parlamentu sjede oni strucnjaci koje ne zanima ni struka ni nauka, a bogami ni narod ni drzava.

MONDO REPORTAŽE