• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija Đokića optužuje za lažno predstavljanje

Autor mondo.ba

Kontroverze oko sticanja diplome ministra industrije i rudarstva RS Petra Đokića, danas su bile među glavnim temama rasprave poslanika opozicije u Narodnoj skupštini RS.

 Opozicija Đokića optužuje za lažno predstavljanje Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Neki su optužili ministra Đokića za lažno predstavljanje, te čak pozvali na njegovu krivičnu odgovornost.

Najoštrije kritike Đokiću je uputio poslanik SDS-a Nebojša Vukanović koji je i ranije tokom skupštinskih rasprava u više navrata dovodio u pitanje Đokićevu diplomu.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić je navela da su poslanici aktuelnog saziva skupštine Srpske, prilikom predstavljanja ekspozeo tokom izbora nove Vlade RS, dobili podatak da je Đokić završio Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, a ne Megatrend univerzitet, kako se to sada tvrdi.

Koji ekonomski fakultet je završio ministar Đokić?

"Jedan je Ekonomski fakultet u Beogradu, u Banjaluci, kao i u bilo kojem drugom gradu, a svaka druga visokoškolska ustanova ima drugačiji naziv. Predstavili ste se da ste završili Ekonomski fakultet u Beogradu, a niste. Činjenica je da na sajtu Vlade RS stoji lažna infomacija, i činjenica je da ste se lažno predstavili u ekspozeu", kazala je Trivić.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković je upozorio da je lažno predstavljanje u cilju sticanja određene privilegije ili pozicije, krivično djelo.

"Ako je na sajtu Vlade RS i u svim dokumentima pisalo Ekonomski fakultet u Beogradu, to je lažno predstavljanje u cilju dobijanja neke pozicije. Onda mi ovdje govorimo o krivičnoj odgovornosti", kazao je Stanivuković.

Međutim, ministar Đokić je podvukao da je u načinu i mjestu sticanja njegove diplome sve regularno. On je istakao da nikada nije lažno predstavljao podatak o završetku ekonomskih studija, te da je u biografiji bilo navedeno da je fakultet završio u Beogradu, ali nije bilo precizirano koji.

"Moja diploma je ispravna", naglasio je Đokić.

B.S.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

S7

Greška je u reči "završio" , treba da piše "kupio".

Ma

Mnogi su "završavali" studije,za i posle rata,pa čak i magistrirali, po Beogradu i Novom Sadu.Ništa novo.Sve se posle,legalizuje.

MONDO REPORTAŽE