• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Nema ništa sa odgađanjem poništavanja diplome

Autor SRNA

Đokić kaže da je apsolutno netačno da je učestvovao u navodnom dogovoru o odgađanju poništavanja diplome Osmanu Mehmedagiću Osmici.

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je danas u Brodu da nije tačna informacija da je sa kadrom iz ove partije dogovorio da se odgodi poništavanje diplome direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ Osmanu Mehmedagiću Osmici.

"To apsolutno nije tačno", rekao je Đokić novinarima u Brodu.

ATV je objavila da ima saznanja da je u ponedjeljak naveče održan sastanak funkcionera SP-a /ministra energetike i rudarstva/ Petra Đokića i Radenka Đurice /Komisija za koncesije/ sa vlasnikom Univerziteta za poslovne studije Radovanom Klincovom na kojem je donesena odluka da Inspektorat Republike Srpske na čijem čelu je Danijela Batar, takođe kadar SP-a, odgodi poništavanja diplome Mehmedagiću.

Možda će vas zanimati

Isti izvor saznaje da je ovaj sastanak održan u zgradi Univerziteta za poslovne studije u Banjaluci.

Iz izvora bliskih OBI, ATV saznaje da je Osman Mehmedagić Osmica sve resurse koje kontroliše u ovoj agenciji usmjerio kako bi diskreditivao ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđana Rajčevića, koji je i javno pokrenuo priču o spornoj diplomi Osmice.

Banjalučki Univerzitet za poslovne studije, na kojem je Mehmedagić stekao spornu diplomu, podnio je, posredstvom punomoćnika, Inspektoratu Srpske zahtjev za odgađanje izvršenja rješenja republičkog prosvjetnog inspektora do okončanja upravnog spora pred sudom protiv drugostepenog rješenja Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske.

Rješenjem Ministarstva odbijena je žalba Univerziteta za poslovne studije na rješenje republičkog prosvjetnog inspektora.

Protiv tog drugostepenog rješenja ova visokoškolska ustanova je pokrenula upravni spor pred banjalučkim Okružnim sudom.

U zahtjevu se navodi i da bi izvršenjem ovog rješenja nastala šteta i štetne posljedice za Univerzitet i za Mehmedagića, te da zakonom ili drugim propisom nije isključena mogućnost odgađanja izvršenja.

Ranijim rješenjem republičkog prosvjetnog inspektora Univerzitetu za poslovne studije je naloženo da poništi Mehmedagićevu diplomu i proglasi je ništavom u Službenom glasniku Republike Srpske.

Na rješenje inspektora blagovremeno je izjavljena žalba drugostepenom organu, koji je nakon sprovedenog postupka odbio žalbu kao neosnovanu.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE