• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glavni odbor Socijalističke partije potvrdio odluke o isključenju

Izvor MONDO/Srna

Predsjednik SP Petar Đokić izjavio je da je većina članova Glavnog odbora podržala iskuljučenje iz partije Maksima Skoke, Gorana Selaka i Milenka Savanovića zbog grube povrede programa i statuta, te djelovanja mimo organa partije.

 Glavni odbor Socijalističke partije potvrdio odluke o isključenju Izvor: Srna

Đokić je poslije sjednice Glavnog odbora SP, održane u Doboju, rekao da je za isključenje Skoke, Selaka i Savanovića glasalo 56 od 62 prisutna člana.

"Time je potvrđena odluka koju sam donio prije dva dana. Morao sam da donesem takvu odluku jer nije bilo drugog načina da do sjednice Glavnog odbora spriječim bilo kakvo dalje djelovanje koje bi moglo nanijeti štetu partiji. Djelimično smo u tome uspjeli, djelimično nismo", izjavio je Đokić novinarima.

Pročitajte i ovo

On je istakao da će SP, bez obzira na broj poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nastaviti svoj politički život.

Đokić se za podršku odluci o isključenju zahvalio ogromnom broju članova SP i široj javnosti.

"Ostavili smo prostora da neki narodni poslanici mogu promijeniti svoj stav", rekao je Đokić i dodao da se to ne odnosi na isključene.

Đokić je dodao da je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora bilo pokušaja usaglašavanja stavova sa Skokom, Savanovićem i Selakom, ali da su oni odbili da daju javnu izjavu, odnosno da priznaju da su grubo prekršili program i statut, te da upute izvinjenje članovima, organima i predsjedniku partije.

Maksim Skoko rekao je ranije novinarima da će uložiti žalbu na ovu odluku jer je, kako je naveo, Glavni odbor sazvan mimo Statuta partije.

On je rekao da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske nastaviti da djeluje kao predsjednik Kluba poslanika SP do konačne odluke statutarne komisije o isključenju.

Sjednice Izvršnog i Glavnog odbora SP održane su u hotelu "Park" u Doboju.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE