Politika

Dodik: Srpska 10 godina želi specijalne veze sa Crnom Gorom, čekamo reakciju nove vlasti

Autor SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da Republika Srpska očekuje od novih vlasti u Crnoj Gori da bude reafirmisan raniji zahtjev Srpske o uspostavljanju specijalnih veza Srpske i Crne Gore.

Izvor: Srna

Podsjetivši da je Srpska taj zahtjev ispostavila Milu Đukanoviću prije oko 10 godina, Dodik je naglasio da tu mogućnost daje Dejtonski mirovni sporazum.

"U tom pogledu bilo bi veoma vidljivo da, u skladu sa međunarodnim sporazumima, te stvari rješavamo", izjavio je Dodik novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je istakao da za sada partije koje su pobijedile u Crnoj Gori upravo naglašavaju to poštovanje međunarodnih obaveza.

"Volio bih da vidim na koji način ćemo moći da to riješimo i po tom pitanju ćemo i cijeniti naše dalje odnose sa Crnom Gorom", rekao je Dodik.

On je istakao da je sa predsjednikom Srbije razgovarao o događajima u Crnoj Gori i novoj crnogorskoj vlasti i da je istaknuta činjenica da se ni Srpska niti Srbija nisu miješale u te izbore.

"Ali, niko ne kaže da nema neka očekivanja. Moja očekivanja su da nova vlast u Crnoj Gori primarno kao prvu destinaciju za posjetu u regionu odabere Beograd i Banjaluku, Ali, vidimo da to nije tako. To je njihov izbor", rekao je Dodik