• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik nakon sastanka s Vučićem: Razgovarali smo o četiri važne teme za srpski narod (VIDEO)

Autor mondo.rs

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom

 Dodik i Vučić sastanak u Beogradu Izvor: Dragan Kujundžić, Tanjug

Nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik govorio je o temama tog susreta

“Bosna i Hercegovina pokušava da eliminiše Srbiju kao ključnog partnera Republike Srpske, kako Srbija ne bi mogla da pomogne Srbima u Srpskoj,'', izjavio je Dodik.

Na pitanje kako vidi najavu eventualnog novog pokretanja tužbe BiH protiv Srbije za genocid, Dodik kaže da bi u BiH bili presrećni da nema Srpske, ali da ni Srbiju ne mogu "da vide", bez obzira što u diplomatskom govoru ponekad pokušavaju nešto drugačije da kažu.

 Republika Srpska je, tvrdi, trn u oku BiH, a na sastancima u Sarajevu osjeća se mržnja i prema Srbiji i prema Srpskoj.

Njima je trn u oku Republika Srpska i čine sve što mogu i imaju ražrađenu stategiju kako bi trebalo eliminisati Srbju da ne može da pomogne Srbima u Srpskoj, a oni, za ne daj Bože, kako su govorili ranije, hoće da se dovoljno naoružaju i pokušaju vojnički to pitanje da riješe.”

Kosovo i Republika Srpska - uporedivi slučajevi

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer rekao je u Sarajevu da su Republika Srpska i takozvano Kosovo za Sjedinjene Američke države neuporedivi slučajevi, a Dodik kaže da su za njega - uporedivi. Dodik je novinarima u Beogradu, nakon razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da je o statusu RS i Kosovu razgovarao sa Palmerom tokom njegove posjete Sarajevu u srijedu. Palmer je, kako je naveo Dodik, rekao da je stav SAD da su to neuporedivi slučajevi. “Ja sam mu rekao da je naš stav da su uporedivi. Ne može neko da ima malo prava, a neko da nema nikakva prava “ rekao je Dodik.

Dodao je da je o tome razgovarao sa predsjednikom Srbije i da ga je Vučić saslušao.

O potpisu u Vašingtonu i izmještanju ambasade u Jerusalim:

Svi mi koji se bavimo politikom znamo koliko je važan taj jevrejski lobi, teško je doći do toga da BiH donese odluku kakvu sam tražio, ali nemojte se ulagivati i govoriti da ste vi za nešto. Nestankom Hrvata i nestankom RS, to je jedini put kojim Bošnjaci žele da idu. Naša je uloga da o tome govorimo. Zato sam ovde, da kažem predsjedniku Vučiću da ne može da se vjeruje Bošnjacima i Bakiru Izetbegoviću. Interes Bošnjaka da idu u vojsku koju je formirao NATO, to je vojska u koju ni Srbi ni Hrvati ne žele da idu”  objasnio je Dodik.

O novoj vlasti u Crnoj Gori:

“Nikakva su mi očekivanja od nove vlasti u Crnoj Gori. Ne smije se skrnaviti pravo SPC, to je važno. Očigledno je da Crna Gora na neki način traži sebe. Razumijem prethodnu vlast što je sve zasnivala na antisrpstvu jer su željeli da naprave novu naciju. Sada pojedinci iz nove vlasti žele to isto da urade, govore da neće povući priznanje Kosova, niko ih za to nije pitao. Ja očekujem da CG uspostavi sa nama odnos prema Dejtonu i to će biti mjera našeg odnosa. RS je po teritoriji duplo veća od Crne Gore i ima više stanovnika. Odnos vlasti u Crnoj Gori prema Srbima mora da bude promijenjen. Razgovarao sam sa Vučićem da je sasvim normalno da poslije svakih izbora nova vlada i novi predsjednik treba da posjete Banjaluku, to bi bilo normalno”, kaže Dodik.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE