Region

PALČO UHAPŠEN U TURSKOJ! Svi detalji ubistva Vanje koje je uznemirilo Balkan

Autor Vesna Kerkez

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije održalo je pres konferenciju zbog hapšenja Ljupča Palevskog Palča.

Izvor: Facebook/TV Telma

Danas su u sklopu istrage o kidnapovanju i ubistva Vanje Đorčevske (14) uhapšene dvije osobe - bliski saradnik (46) glavnog osumnjičenog Ljupča Palevskog Palča i Ljupče Palevski na aerodromu u Turskoj.

Ranije danas su u zgradu Krivičnog suda dovedeni otac ubijene Vanje, Aleksandar Đorčevski i još tri osumnjičena lica koja su, kako se sumnja, učestvovala u otmici i ubistvu Vanje Đorčevski i Panča Žoževskog (74).

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski je održao konferenciju za medije i saopštio nove detalje iz istrage. Opisao je sve učesnike ovog gnusnog zločina kao "monstrume".

"Prvo kao čovjek, kao roditelj i građanin Makedonije, kolege iz prijateljske Turske su javile da je planer, glavni organizator i izvršilac ovih krivičnih djela uhapšen. To je posljednji dio ovog strašnog čina. Palčo je bio na crvenoj listi. Pet osoba je optuženo, jedna za kidnapovanje i ubistvo, tri za otmicu i saučesništvo u ubistvu, i jedna za pomaganje u kidnapovanju. Posebnu zahvalnost želim da uputim prijateljima u Turskoj, Srbiji, Bugarskoj, njihovim predsjednicima, minsitrima uunutrašnjih poslova...", rekao je Spasovski i dodao da krivična prijava protiv pet osumnjičenih lica ima više od 100 strana i da je sav materijal predat kancelariji javnog tužioca.

(MONDO/A.B.)