Region

Eksplozija u Zvečanu: Oštećena benzinska pumpa koju čuva policija (FOTO/VIDEO)

Autor Dušan Volaš

U blizini benzinske pumpe u Zvečanu oko ponoći je odjeknula jaka detonacija.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Detonacija je uznemirila mještane Zvečana na sjeveru Kosmeta gdje su Srbi većinsko stanovništvo.

U eksploziji nema povrijeđenih, dok je materijalna šteta nastala na objektu benzinske pumpe i nekoliko vozila u blizini, saopšteno je iz policije samoproglašenog Kosova.

Put u blizini benzinske stanice je blokiran, a veliki broj policajaca vrši uviđaj, prenosi "Kosovo onlajn".

"Još ne možemo da kažemo šta je izazvalo ovu eksploziju, dok su nadležne jedinice na licu mjesta", saopštio je za KoSSev zamjenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani kasno noćas.

Inače, ovu benzinsku stanicu početkom mjeseca preuzela je kompanija "Lab oil", pobijedivši na konkursu Kosovske agencije za privatizaciju, pošto je Kosovska agencija za privatizaciju u julu mjesecu zatvorila pet benzinskih stanica u vlasništvu DP "Ina" i DP "Jugopetrol" u sjevernom dijelu Mitrovice, Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu.

Do toga je došlo, kako su naveli, zbog toga što su vlasnici "prekršili ugovor o zakupu jer nisu ispoštovali tačku koja se odnosi na dobijanje licence za rad sa naftnim derivatima".

Benzinske stanice na sjeveru Kosova, od preuzimanja do sada, čuvala je Kosovska policija, a benzinsku stanicu u Zvečanu čuvalo je blindirano vozilo specijalne jedinice policije, prenosi "Radio Kontakt plus".