Region

Podnesena krivična prijava protiv Đukanovića

Autor Siniša Stanić

Pravni zastupnik Duška Kneževića, predsjednika "Atlas grupe", podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića optužujući ga da u više navrata pozivao da se silom promijene rezultati parlamentarnih izbora, iako je deklarativno priznao poraz DPS-a.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Đukanovića optužuju da je počinio krivično djelo - pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

U saopštenju advokata Zdravka Đukanovića je navedeno da je na sastanku najviših funkcionera DPS-a Crne Gore 1. septembra, kojim je prijavljeni predsjedavao, napravio taktiku pokušaja destabilizacije političke situacije u Crnoj Gori i inicirao donošenje zaključaka koji su usvojeni.

Beogradski advokat nabrojao je zaključke sa tog sastanka, rekavši da su planirali izazivanje što više incidenata, uz korišćenje obilježja Srbije, te korišćenje četničkih i ruskih zastava, posebno provociranje manjina, Albanaca, Bošnjaka i Hrvata, nevladinih i građanskih aktivista...

Đukanović je, piše u saopštenju, nakon završetka sastanka u više navrata, preko za to zaduženih članova DPS-a putem društvenih mreža pozvao članstvo DPS-a na skup zakazan za 6. septembar u Podgorici, prenose "Vijesti".

Zatraženo je da Uprava policije utvrdi identitet lica koje su preko društvenih mreža i neposredno na terenu ili na drugi način učestvovala u sprovođenju zaključaka, u aktima nasilja.

"Očekujemo da se u skladu sa zakonom sprovede krivični postupak protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića", piše u saopštenju advokata Zdravka Đukanovića.

(Mondo/Srna)

Tagovi