Praktični saveti

Najlakši način da očistite roštilj: Bez ribanja, svi sastojci su super jeftini

Autor Vesna Kerkez

Saznajte kako da očistite roštilj bez puno muke!

Izvor: YouTube/Screenshot/Grilling Every Season

Ako ste iskoristili lijepo vrijeme za roštiljanje u prirodi, slijedi manje zabavan dio - mukotrpno čišćenje roštilja...

Postoji nekoliko efikasnih načina da sa rešetki uklonite zagorjele masnoće i ostatke mesa, a evo i koji su to...

Sirće

Sirće, univerzalno sredstvo za čišćenje će vam pomoći da što lakše operete roštilj. Pola litre pomiješajte sa istom količinom vode i mješavinom poprskajte masnu rešetku. Ostavite da djeluje 10-ak minuta. Ukoliko je roštilj baš zaprljan, možete da koristite samo sirće, bez razblaživanja vodom. 

Natopljene novine

Kada se roštilj mao prohladio, prekrijte ga novinama natopljenim vodom. Prekrijte sa još suvih novina i ostavite da se tako lijepo potpari, još otprilike pola sata. Toplota u reakciji s vlažnim novinama će stvoriti paru koja će otopiti masnoće. 

Crni luk

Postoji još jedna caka koju možete da primijenite dok je roštilj još uvijek vreo. Istrljajte rešetke polovinom glavice crvog luka. Zalijepljeni ostaci hrane će se lakše odstraniti.

Pivo

Još jedan neočekivan trik je upotreba piva. Dok je roštilj još vreo, zalijte rešetku pivom. Pojaviće se reakcija alkohola i vrelog metala koja će olakšati pranje rešetke.

(MONDO)