Ne bacajte ljuske od uskršnjih jaja, možete da ih iskoristite!
Nakon što pojedete uskršnja jaja, ne morate da bacate ljuske. Postoji način na koji možete da ih iskoristite, naročito ako su vaš dom, terasa ili bašta oplemenjeni cvijećem i biljkama. Ljuska jajeta je pravo bogatstvo hranljivih sastojaka, posebno kalcijuma, što je čini izvrsnim prirodnim đubrivom.
Ako imate baštu, vaš paradajz i paprike će posebno uživati u kalcijumu iz ljuske jaja, ali će i ostale biljke i cvijeće imati koristi od ovog dodatka. Sve što treba da uradite, jeste da izmrvite ljusku i stavite dvije do tri kašike u saksiju, odnosno, u zemljište oko biljke, ukoliko ste je posadili napolju.
Takođe, ljuske jaja možete da stavite u vodu. Ostavite ih da odstoje, a zatim tu vodu koristite za zalivanje biljaka. Na primer, za 12 do 18 jaja, treba vam oko 18 litara vode, odnosno, jedna ljuska za jedan litar vode. Ostavite ljuske u vodi oko nedjelju dana prije zalivanja biljaka, kako bi otpustile nutrijente u vodu.
(MONDO)